The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with Exim / Spamd

Discussion in 'E-mail Discussions' started by diogenesneto, Jul 26, 2010.

  1. diogenesneto

    diogenesneto Registered

    Jul 26, 2010
    Likes Received:
    Trophy Points:
    Hi all,

    I am facing some strange problems with my exim+spamd setup:
    a) an increasing /var/spool/exim/scan directory
    b) an increasing /var/spool/exim/input directory

    I call it strange because with no apparent reason I can get from 0 to 10GB of /scan in less the 24hs and from 0 to 80GB in /input.

    I am not sure if this is something with my exim / spamd setup itself but I have another server with the same combo that does not behave like this.

    Someone suggested that it was a hardware problem or insufficient resources but I am not too convinced about that. Anyway I've tested the memory and the disks without any error message (or lockup etc).

    The /input grows until I delete old messages (for example older than 5 days) or eats all disk space. With /scan is the same thing altough in a much slower pace.

    Here is my information:

    CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+
    Mem: 2GB

    OS: CentOS release 5.5 (Final)

    Error Message:

    2010-07-26 11:14:23 1OdPNk-0002Og-ME spam acl condition: cannot parse spamd output
  2. dreas

    dreas Active Member

    Nov 19, 2008
    Likes Received:
    Trophy Points:
    Amsterdam, The Netherlands
    Check with "exim -bp" whether there are a lot of emails in your queue that cannot be delivered (and then figure out why they got there)

Share This Page