The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with gallery after phpsuexec install

Discussion in 'General Discussion' started by pingo, Sep 11, 2003.

  1. pingo

    pingo Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2002
    Messages:
    430
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Does anybody know how to handle this problem? Two accounts using gallery doesn't work properly anymore after phpsuexec were installed on the server. I've successfully installed phpsuexec on another server and with practically no problems. On this second server there were only those two with problems (I'm lucky). I don't want to remove phpsuexec.
    What should be done to make gallery work with phpsuexec?

    Thanks
    John

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  2. Stefaans

    Stefaans Well-Known Member

    Joined:
    Mar 5, 2002
    Messages:
    451
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Vancouver, Canada
    John, the few problems we have experienced with phpsuexec all related to permissions and ownership. I suggest you check the two acounts for the following:
    * All files should be owned by the relevant username, e.g. do a chown -R username:username /home/username/public_html/*
    * All php files should be chmod 755

    For additional error info, check your suexec_log and error_log.

    Good luck ;)

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  3. kcdworks

    kcdworks Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    It's actually pretty easy ...

    #cd /path/to/gallery
    #chown -R username.username *
    #sh ./secure.sh

    That should get it working, it's worked for all of my customers.

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  4. pingo

    pingo Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2002
    Messages:
    430
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks both. I couldn't execute #sh ./secure.sh - it says no such file or directory. Prior to executing it I did a locate and were in the correct folder. Any ideas?

    John

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  5. pingo

    pingo Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2002
    Messages:
    430
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I cd to the Gallery folder and this is what happens when I execute sh ./secure.sh - (secure.sh is in that folder):

    root@pegasus [/home/ntsuport/public_html/modules/Gallery]# sh ./secure.sh
    chmod: getting attributes of `setup\r': No such file or directory
    : command not found
    ./secure.sh: line 18: syntax error: unexpected end of file
    root@pegasus [/home/ntsuport/public_html/modules/Gallery]#


    John

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
  6. pingo

    pingo Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2002
    Messages:
    430
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ops sorry, - double posted by hitting the refresh button.
     
  7. zenpig66

    zenpig66 Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2002
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    within the 'gallery' directory is there a 'setup' directory?...there should be unless deleted.

    Steve

    cPanel.net Support Ticket Number:
     
Loading...

Share This Page