The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with horde...

Discussion in 'General Discussion' started by everyday, Jul 28, 2004.

  1. everyday

    everyday Registered

    Joined:
    Sep 24, 2002
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    When I try to connect to horde through cpanel i get this error...

    A fatal error has occurred:

    DB Error: connect failed

    [line 108 of /usr/local/cpanel/base/horde/lib/Prefs/sql.php]

    Details have been logged for the administrator.

    What do I need to do to fix this up so we can use horde?

    Thanks
     
  2. hostingmetro

    hostingmetro Active Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 30, 2003
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hi,

    I assume you're using Red Hat Enterprise 3?

    We have the same error on all new installs under this environment.

    I submitted a ticket to bugzilla at http://bugzilla.cpanel.net/show_bug.cgi?id=774

    What is happening is the horde database is not created.

    Just do this to fix:

    1. SSH to server as root
    2. Type mysql<enter>
    3. Type \. /usr/local/cpanel/base/horde/scripts/db/mysql_create.sql

    Then try to login again to Horde.
     
  3. cPanelKyle

    cPanelKyle Technicial Analyst III/Migrations Specialist
    Staff Member

    Joined:
    Feb 10, 2003
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    You should be able to run the following commands to get the error fixed:

    mysqladmin create horde
    /scripts/fullhordereset

     
Loading...

Share This Page