Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with MySQL database

Discussion in 'Database Discussions' started by raafat1994, May 3, 2017.

Tags:
  1. raafat1994

    raafat1994 Registered

    Joined:
    Oct 24, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    egypt
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    hi
    i transfered my websites from server with cpanel to another server with cpanel also
    but one of my websites didnt work
    - Removed -
    after searching about the problem i found out that mysql database which mentioned in website config.php doesn't appear in mysql section in user's cpanel
    and same problem in the old server but it work in the old server
    - Removed -


    i found the database which mentioned in website config.php in this path in the old server /var/lib/mysql
    and i tried to transfer it to the new server
    but it didnt work
     
    #1 raafat1994, May 3, 2017
    Last edited by a moderator: May 3, 2017
  2. Eminds

    Eminds Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    211
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    not sure how you transfered the database but you can do so by backing up the database with mysqldump command , transfer it to the new servers and restore it on the new server in /var/lib/mysql

    Or try remigrating the complete account from whm transfer tool
     
    raafat1994 likes this.
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    38,658
    Likes Received:
    1,425
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you let us know what steps you took to manually transfer the database, and what part of the manual transfer didn't work? You can also browse to "WHM >> Review Transfers and Restores" to see why the database wasn't copied over during the initial transfer attempt.

    Thank you.
     
    raafat1994 likes this.
Loading...

Share This Page