The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problems installing software from Fantastico

Discussion in 'Data Protection' started by jmeonli, Apr 16, 2009.

  1. jmeonli

    jmeonli Registered

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I can't install any software from Fantastico, it stated:

    "The installation can not be completed:

    - You cannot install more than one script in the root directory of a domain."

    How do I fix this error?

    Regards
     
  2. sirotex

    sirotex Well-Known Member

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    That isnt an error, it's stating you can't install more than one script in your main directory, if you want to install something else, remove what you have installed or make it www/namehere
     
  3. tuxicans

    tuxicans Active Member

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Go to ".fantasticodata" in your home folder and delete installed_in_root.php file there. Though in most of the cases you might be able to install the intended fantastico applcation it is recommanded that you remove all application related from your home folder manually.

    I don't think fantastico will clear the al installation files of the old application from your current location.
     
  4. jmeonli

    jmeonli Registered

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I try to remove it manually but still there is a problem...this time it states

    "The installation can not be completed:

    - You chose to install in the main directory of the domain cleenfirst.com.sg, but there are conflicting filenames, therefore we can not proceed. Following filenames already exist in the main directory of the domain cleenfirst.com.sg (path="/home/cfspl/public_html/").You must manually remove these files before proceeding with auto-installation:
    images"

    how do i remove this?

    Thanks
     
  5. tuxicans

    tuxicans Active Member

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Take the backup of the ".fantasticodata" folder. Clear the contents of public_html keeping only cgi_bin .htaccess and other required files such as related frontpage but all others that are related to the 3rd party application installed under public_html earlier through fantastico. Keeping the backup f public_html as well is highly recommanded.

    And then try installing the application again.
     
  6. crazyaboutlinux

    crazyaboutlinux Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    938
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i just want to make sure that Fantastico is running on latest version via backend how can i ?

    if you guy's know let me know that

    also let me know if it is running an older version how can i make it latest
     
  7. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,469
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Open the page in WHM, it should state there whether you're runnig the latest or not. And you can set it up there to notify you by email every night.

    Example email:

     
  8. crazyaboutlinux

    crazyaboutlinux Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    938
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi Infopro,

    i have 2 dedicated servers both of have installed fantastico

    And one of them i am able to know fantastico's version & upgrade to latest

    but the second server there is such a no option to check software version & upgrade to latest

    i have attached here jpg files of both servers for your further reference.

    please check & guide me what is wrong
     
  9. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,469
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Looks like the one has not been fully updated or completed its tasks yet. The security cleanup is waiting to be ran.

    Any question you can think of about Fantastico has probably been answered on the Fantastico forums. You should check there when you have an issue with that software. ;)
     
  10. crazyaboutlinux

    crazyaboutlinux Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    938
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thanks for suggestion but please clarify which one is not updated ?
     
  11. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,469
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    The first image. I did mention it specifically by the message on the image itself about cleanup. ;)
     
  12. crazyaboutlinux

    crazyaboutlinux Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Messages:
    938
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thank you Infopro
     
Loading...

Share This Page