The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problems sending emails from iphone

Discussion in 'E-mail Discussions' started by albatroz, Sep 9, 2014.

  1. albatroz

    albatroz Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    258
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virtual Orbis / Peru
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    One of my customers was having problems sending emails from his iPhone (ios 7.1).

    Checking Exim log files I found this error message:
    2014-09-08 19:25:51 dovecot_plain authenticator failed for ([10.47.224.220]) [190.113.210.160]:64358: 535 Incorrect authentication data (set_id=user@domain.com)

    Fortunatelly I found this article and the solution seemed to work
    535 Incorrect Authentication Data « HostGator.com Support Portal

    However I can´t understand why I had to make this change to have the configuration work in his phone
    if I could send email without problems with my phone since the first moment.

    Is it possible that other users had the same problem?
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,854
    Likes Received:
    675
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    To clarify, repairing the mailbox permissions resolved the issue? If so, it simply means the permissions/ownerships for email files/directories for the account were invalid. Running the script corrected them for that account.

    Thank you.
     
  3. lorio

    lorio Well-Known Member

    Joined:
    Feb 25, 2004
    Messages:
    243
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I have seen these errors with iPhones too.The problem is in the logfile but the user didn't had a problem sending emails. You posted a dovecot logfile not exim. Are you using SMTP Auth? Or still AUTHRELAY via POP or IMAP?

    Not sure if it is a glitch in iOS or dovecot. The whole iOS email client is a bit strange. E.g. changing the Port for SMTP take minutres.
    Still wondering what iOS is checking for so long.
     
Loading...

Share This Page