The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problems With Bind/dns Again

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by duranduran, Aug 14, 2006.

  1. duranduran

    duranduran Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2004
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Well, i have this problem in some CPANEL BOXES.
    The DNS doesn't restart (named). See the error log in /var/messages:

    Aug 14 16:05:33 ns1 named[14836]: loading configuration from '/etc/named.conf'
    Aug 14 16:05:33 ns1 named[14836]: listening on IPv4 interface lo, 127.0.0.1#53
    Aug 14 16:05:33 ns1 named[14836]: listening on IPv4 interface eth0, 69.57.142.186#53
    Aug 14 16:05:33 ns1 named[14836]: listening on IPv4 interface eth0:2, 69.57.142.152#53
    Aug 14 16:05:33 ns1 named[14836]: listening on IPv4 interface eth0:3, 69.57.142.10#53
    Aug 14 16:05:33 ns1 named[14836]: zone version.bind/CH: has 0 SOA records
    Aug 14 16:05:33 ns1 named[14836]: zone version.bind/CH: has no NS records
    Aug 14 16:05:33 ns1 named[14836]: view.c:347: REQUIRE((&view->references)->refs > 0) failed
    Aug 14 16:05:33 ns1 named[14836]: exiting (due to assertion failure)


    I tried all:

    /scripts/fixndc etc etc etc ect
     
  2. sankvas

    sankvas Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I faced the same situation in RHEL 3.

    I tried rpm -qa |grep bind and found bind-libs a different version that other bind rpm.

    So i tried /scripts/installrpm bind --force and updated bind to

    bind-devel-9.2.4-14_EL3
    bind-9.2.4-14_EL3
    bind-utils-9.2.4-14_EL3
    bind-libs-9.2.4-14_EL3

    Thsi solved the issue for me.

    Regards,
    Sandeep
     
Loading...

Share This Page