Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

problems with email atfer an update

Discussion in 'E-mail Discussion' started by Mr_Stepfire, Nov 3, 2005.

  1. Mr_Stepfire

    Mr_Stepfire Active Member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    The Netherlands
    yesterday i compiled a new apache version and php version and updated my server to the latest release.
    So far everything look real nice, only my email is realy slow now.... does someone have a solution for this?

    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. nickp666

    nickp666 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    769
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    168
    Location:
    /dev/null
    Could you please elaborate on what you mean by email very slow? are you talking about mail sent from scripts or just generally?

    Apache & PHP have nothing to do with exim so upgrading them wouldnt slow your mail down unless your server load has increased dramatically.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Mr_Stepfire

    Mr_Stepfire Active Member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    The Netherlands
    mail problems

    My load is 0.13 (good) but when i want to receive my email, it goes verry verry slow.
    Is takes more then 60 seconds to recieve my email(total 64 Kb). I'me using imap to pic up the mail. Can someone please tel me whats going wrong?

    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. nickp666

    nickp666 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    769
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    168
    Location:
    /dev/null
    Well as above, IMAP is also nothing to do with php & apache, IMAP generally is quite slow, have you converted to maildir recently?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Mr_Stepfire

    Mr_Stepfire Active Member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    The Netherlands
    blaat

    no, i don't no how.....
    I only updated my releases
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. nickp666

    nickp666 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    769
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    168
    Location:
    /dev/null
    ok, it's a difficult one to troubleshoot seeing as it is actually working, just slowly.

    what mail client are you using to connect to your imap server (e.g. outlook, thunderbird e.t.c.)?

    Have you restarted the imap service?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Mr_Stepfire

    Mr_Stepfire Active Member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    The Netherlands
    reaction

    i'me using outlook and yes i restarted imap a few times.
    Further i fixt all mailbox permissions in whm.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. nickp666

    nickp666 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    769
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    168
    Location:
    /dev/null
    ok, do you have any firewall/port filtering software on your box that could be interfering with your connection to the imap daemon?

    do all other ports respond in a timely manner?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Mr_Stepfire

    Mr_Stepfire Active Member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    The Netherlands
    i didn't install an firewall.
    i recieving email but verry slow, that is the whole problem:(
    Does someone noes an solution?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. nickp666

    nickp666 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    769
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    168
    Location:
    /dev/null
    its usually something that either works or doesnt, i would suggest hiring a sysadmin to look at it for you
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. Mr_Stepfire

    Mr_Stepfire Active Member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    The Netherlands
    answer

    the problem is, i bought the server.
    so i don't have an sysadmin
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice