proftpd-connection lost while uploading

tshin

Active Member
Dec 14, 2004
41
0
156
hi.
i have a problem here.

my box uses proftpd,when uploading files,(small,many files),it often get speed quickly down to 0kb/s,and then connection lost.
then user reconnects proftpd,uploading..uploading..then losts connection again.

why does it?
can i do something?

thank you very much!
 

chirpy

Well-Known Member
Verifed Vendor
Jun 15, 2002
13,465
31
473
Go on, have a guess
It's most likely an issue with dropped packets to the server. If that's the case, then you'd need to try a different internet connections. Alternatively, you could try switching to pure-ftpd in WHM and see if that helps.
 

tshin

Active Member
Dec 14, 2004
41
0
156
thank you.
but can i ask a questions based on pure-ftpd?

how can i disable Specific Users login to ftp?
in proftpd,i use /etc/ftpusers
but what about pure-ftpd?

thank you.
 

nickb

Well-Known Member
Feb 25, 2005
347
0
166
India
if your pure-ftpd is configured to use PAM authentication then you can use this...u will have to create a file named pure-ftpd in /etc/pam.d/ with following entries

#%PAM-1.0

# Sample PAM configuration file for Pure-FTPd.
# Install it in /etc/pam.d/pure-ftpd or add to /etc/pam.conf

auth required pam_listfile.so item=user sense=deny file=/etc/ftpusers onerr=succeed
auth required pam_stack.so service=system-auth
auth required pam_shells.so
auth required pam_nologin.so

account required pam_stack.so service=system-auth

password required pam_stack.so service=system-auth

session required pam_stack.so service=system-auth

---------------------------------------------------------------------------------------