The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Quota synchronization needed?

Discussion in 'General Discussion' started by RavenSoul_, Nov 4, 2004.

  1. RavenSoul_

    RavenSoul_ Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Belgium
    Explain me this plz :)


    Shell gives:

    du -h someuser -- 122M someuser


    WHM listing gives:

    someuser:

    Quota -- Used
    500M -- 1114M


    --

    Where does the +1000M comes from?

    What about the synchronization in WHM/Cpanel with the Linux OS (Fedora)?
     
    #1 RavenSoul_, Nov 4, 2004
    Last edited: Nov 4, 2004
  2. sneader

    sneader Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2003
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    La Crosse, WI
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I have a similar problem. Brand new user, with a 25mb limit. Immediately, without doing anything, they are out of disk space.

    root@www3 [/home]# du -h brilncom
    4.0K brilncom/mail
    4.0K brilncom/public_ftp/incoming
    8.0K brilncom/public_ftp
    4.0K brilncom/public_html/cgi-bin
    8.0K brilncom/public_html
    4.0K brilncom/tmp/analog
    4.0K brilncom/tmp/webalizer
    28K brilncom/tmp/awstats
    4.0K brilncom/tmp/webalizerftp
    44K brilncom/tmp
    80K brilncom

    As you can see, they only have a handful of kb of space, but WHM says they are at over 25mb already.

    Any ideas?

    - Scott
     
  3. sneader

    sneader Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2003
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    La Crosse, WI
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I ran /scripts/fixquotas and all is well.

    And now I have a whole bunch of users that are now OVER QUOTA. That means that quotas haven't been working for who knows how long.

    Nice...

    - Scott
     
  4. rapta

    rapta Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2003
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Remember the mysql databases arnt in the users directory and they count towards disk space!
     
  5. sneader

    sneader Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2003
    Messages:
    1,126
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    38
    Location:
    La Crosse, WI
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yep, that is a good reminder. However, I did a directory listing on the drive with a grep on the username and there was nothing else to be found on the server. Also, in the user's cPanel, there is a place for "MySQL disk space" and that was zero.

    The fixquota script, whatever it does, completely solved the problem.

    - Scott
     
  6. rapta

    rapta Active Member

    Joined:
    Aug 20, 2003
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Yeah it is strange. I've never noticed any quota conflictions myself but I hear of many others that have the issue. If this is popping up so much perhaps it should be in a cron job to run every week or so. To me controlling user quota's is pretty darn important.
     
  7. slim

    slim Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Australia
    Quota's

    Hi Have had same issues with new accounts being over quota 2 seconds after they have been created!

    Real pain in the backside - Clients complain about stats being outofdate etc etc.. This needs to be fixed.
     
  8. northtrex

    northtrex Active Member

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Hello,

    We got the same issue in the past and /scripts/fixquotas has fixed the problem. :)

    Hope it will help.

    http://northtrex.com
     
  9. slim

    slim Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2004
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Australia
    Yeah, fixed it for like now.. Wait a few weeks..

    create a few new accounts..

    its crazy
     
  10. ZuRiCh

    ZuRiCh Member

    Joined:
    Sep 14, 2004
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have same problem, an user has this quota:
    But the cPanel said:
    /scripts/fixquotas didn't produce any changes. Any solution?
     
  11. RavenSoul_

    RavenSoul_ Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Belgium
    Solution: They are being count by uid. Do a find / -uid x (where x is a uid) to find all the files of that user.
     
Loading...

Share This Page