The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Quotas, problem with stats

Discussion in 'General Discussion' started by jompper, Nov 3, 2012.

  1. jompper

    jompper Registered

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,

    Just got my first dedicated server running, I'm facing this problem

    Output of /scripts/fixquotas
    Code:
    root@whm [/dev]# /scripts/fixquotas
    Installing Default Quota Databases......Done
    Quota Mode: Linux
    journaled quota support: kernel supports, user space tools supports (available)
    Warning : Your system does not have a separate filesystem for backups. This may cause performance degradation during the backup process.
    /dev/md1 (already configured quotas = 1).
    /dev/md2 (already configured quotas = 1).
    Updating Quota Files......
            quotacheck: Cannot stat() mounted device /dev/root: No such file or directory
            quotacheck: Cannot stat() mounted device /dev/root: No such file or directory
            quotacheck: Cannot stat() mounted device /dev/root: No such file or directory
            quotacheck: Scanning /dev/md2 [/var] quotacheck: Cannot stat old user quota file: No such file or directory
            quotacheck: Old group file not found. Usage will not be substracted.
            quotacheck: Checked 925 directories and 7009 files
            quotacheck: Old file not found.
            done
    
    ....Done
    Quotas have been enabled and updated.
    Reading package 2GB
    Resetting quota for xxxxx2 to 2048 M
    edquota: Cannot stat() mounted device /dev/root: No such file or directory
    edquota: Cannot stat() mounted device /dev/root: No such file or directory
    edquota: Cannot stat() mounted device /dev/root: No such file or directory
    Resetting quota for xxxxx1 to 2048 M
    edquota: Cannot stat() mounted device /dev/root: No such file or directory
    edquota: Cannot stat() mounted device /dev/root: No such file or directory
    edquota: Cannot stat() mounted device /dev/root: No such file or directory
    
    I've restored 2 accounts from my old reseller hosting account, backups for
    both were about 1 gb size, but file usage is showing only few megabytes for both.
    And yes files did restore properly, websites are usable. At least with tilde
    haven't got time to change domain nameservers yet.

    Mount info
    Code:
    
    root@whm [/dev]# mount
    rootfs on / type rootfs (rw)
    /dev/root on / type ext4 (rw,relatime,errors=remount-ro,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user)
    none on /proc type proc (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
    none on /sys type sysfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
    none on /dev type devtmpfs (rw,relatime,size=12338800k,nr_inodes=3084700,mode=755)
    /dev/md2 on /var type ext4 (rw,relatime,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user)
    none on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,relatime)
    /dev/loop0 on /tmp type ext3 (rw,nosuid,noexec,relatime,errors=continue,barrier=1,data=writeback)
    /dev/loop0 on /var/tmp type ext3 (rw,nosuid,noexec,relatime,errors=continue,barrier=1,data=writeback)
    /dev/root on /var/named/chroot/etc/named type ext4 (rw,relatime,errors=remount-ro,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user)
    /dev/root on /var/named/chroot/usr/lib64/bind type ext4 (rw,relatime,errors=remount-ro,user_xattr,acl,barrier=1,data=ordered,jqfmt=vfsv0,usrjquota=quota.user)
    
    More data
    Code:
    root@whm [/dev]# ll /dev/root
    /bin/ls: cannot access /dev/root: No such file or directory
    root@whm [/dev]#  du -sh
    468K    .
    root@whm [/dev]# more /etc/fstab
    /dev/md1        /       ext4    errors=remount-ro,usrjquota=quota.user,jqfmt=vfsv0      0       1
    /dev/md2        /var    ext4    usrjquota=quota.user,jqfmt=vfsv0        0       2
    /dev/sda3       none    swap    defaults        0       0
    /dev/sdb3       none    swap    defaults        0       0
    root@whm [/dev]# df -vah
    Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
    rootfs                 20G  9.4G  9.7G  50% /
    /dev/root              20G  9.4G  9.7G  50% /
    none                     0     0     0   -  /proc
    none                     0     0     0   -  /sys
    none                   12G  468K   12G   1% /dev
    /dev/md2              1.8T   15G  1.7T   1% /var
    none                     0     0     0   -  /proc/sys/fs/binfmt_misc
    /dev/loop0            4.0G  137M  3.7G   4% /tmp
    /dev/loop0            4.0G  137M  3.7G   4% /var/tmp
    /dev/root              20G  9.4G  9.7G  50% /var/named/chroot/etc/named
    /dev/root              20G  9.4G  9.7G  50% /var/named/chroot/usr/lib64/bind
    
     
  2. activa

    activa Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2006
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Morocco
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    i have same error in one recently installed server centos 6 .
     
  3. activa

    activa Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2006
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Morocco
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    is this related to kernel or to os release ?
     
  4. activa

    activa Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2006
    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Morocco
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
Loading...

Share This Page