The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

rebuild Apache w/ 4.4.2, apache fails

Discussion in 'EasyApache' started by intel352, Apr 26, 2006.

  1. intel352

    intel352 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NC, USA
    I have a WHM server running Apache 1.3.34 w/ PHP 4.4.1 on Centos 4.3

    Yesterday I attempted to rebuild Apache with PHP 4.4.2. The build completed, and httpd failed to start. I recompiled again, thinking maybe something occurred during the build process, httpd failed to start again. To get httpd running again, I had to once again recompiled with PHP 4.4.1

    Any ideas on what would prevent apache from running with PHP 4.4.2?
     
  2. thomas1

    thomas1 Registered

    Joined:
    Mar 12, 2003
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Tokyo
    I am facing exactly the same problem. Is there any solution?
     
  3. webignition

    webignition Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2005
    Messages:
    1,880
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    What errors do you get from Apache when it fails?

    Could it possibly be an issue with the Apache config? Have you tested the config to check if there are any errors?
     
  4. intel352

    intel352 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NC, USA
    ran a config test, no errors. apache startup error would say something about the httpd.pid file was overwritten, possibly due to a bad shutdown, something like that.
     
  5. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Minneapolis, MN
    Check Apache and messges log files for any errors:
    /usr/local/apache/logs/error_log
    /var/log/messages
    Also, make sure all Apche modules are working.
     
  6. intel352

    intel352 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NC, USA
    I'm hoping thomas1 will also try debugging this issue. The server I admin is for my employer, a corporate entity, so I can't attempt installing apache with php 4.4.2 again until i know it'll work (every little bit of downtime is loss of $$ for the company)

    here's output from my logs, when i was trying the recompile on tuesday. the 3rd line down has the httpd.pid error, it would occur every time i tried to restart the bad apache, then i recompiled to the working apache/php 4.4.1, it all started up. there was no other useable error info, but here's what the apache error log showed anyways...


    /var/log/messages is empty (all rotations...)
     
  7. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Minneapolis, MN
    Check on Apache libphp and make sure it is not corrupted.
     
  8. intel352

    intel352 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NC, USA
    I apologize for my ignorance, but how might I check the libphp for corruption?
     
Loading...

Share This Page