The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

red light on dell server

Discussion in 'General Discussion' started by foxphiles, Oct 13, 2008.

  1. foxphiles

    foxphiles Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    hi,

    staff at datacenter report seeing red light on my whm machine, it's dell poweredge, to my understand red light means hardware problem, correct?

    can anyone suggest which step i should take to check server hardware health.
    the os is centos 5.2 x86_64

    thanks in advance.
     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,448
    Likes Received:
    195
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    What red light? Do you mean the red icon in WHM under Server Status indicating server load? Your staff at the DC should be able to assist you with checking hardware shouldn't they?
     
  3. hydra

    hydra Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    Hi,

    I have Dell OpenManage installed on my Dell servers.
    With it you can check the server health.
    Also a RAC card is help full.
    You can install OpenMange with yum.

    Ronald.
     
  4. foxphiles

    foxphiles Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1

    thanks for your advise.
    i've installed dell openmanage with yum but when i tried to login https://my-ip-address:1311 with root password it says login failed, logs file says something about pam. any idea?
     
  5. hydra

    hydra Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    Hi,

    Run

    modprobe ipmi_si
    modprobe ipmi_devintf
    srvadmin-services.sh restart

    And try again.

    Ronald.

    ps . you have pam installed?
     
    #5 hydra, Oct 13, 2008
    Last edited: Oct 13, 2008
  6. foxphiles

    foxphiles Member

    Joined:
    Feb 29, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    thanks again. ^^

    i'm now able to login to dell omsa, seem like nothing's wrong with system.
    but under storage it says "No storage controllers detected."

    p/s. the drive is one SATA hdd with no raid.
     
  7. hydra

    hydra Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    Hi,

    Maybe you can check the sata drive with Smartmontools ?
    I would suggest you check the possibility to put a perc card with scsi hd's in your server. Raid is really the way to go if you want to offer reliable hosting.(imo)

    Ronald.
     
  8. cele303

    cele303 Member

    Joined:
    Jun 9, 2007
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi,

    I have same problem, i cannot login to dell's omsa after cpanel install. I've tried that on 2 server.

    What can be done about that ?
     
  9. hydra

    hydra Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    Hi,

    Have you tried the following?

    modprobe ipmi_si
    modprobe ipmi_devintf
    srvadmin-services.sh restart

    Ronald.
     
  10. Ivan2008

    Ivan2008 Registered

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hy,

    The same problem...Omsa was working normal but after install of cpanel i can access omsa but login failes always ( before cpanel install i could login normaly )

    Also tried uper codes but didnt help.

    Any suggestions?

    tnx
     
  11. hydra

    hydra Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    Hi,

    I have no idea why you cannot login, but maybe a reinstall of omsa will help.
    Also checking the logfiles may give you a clue what the problem is.
     
  12. Ivan2008

    Ivan2008 Registered

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hy,

    Tnx on replay..

    I tried reinstall of omsa aftter installing cpanel, and nothing...it seams that cpanel is affecting omsa on some wierd way??

    dont get it...i dont understand why it would affect login to omsa...

    tnx
     
Loading...

Share This Page