Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

RedHat 9 users (bind segfaulting)

Discussion in 'Bind/DNS/Nameserver' started by cPanelNick, Nov 14, 2003.

  1. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,480
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    158
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    If you are getting a segmentation fault error with bind reloading, you need to update glibc again.

    The following is a list of glibc rpm status:

    glibc-2.3.2-27.9.7 = good glibc
    glibc-2.3.2-27.9.6 = bad glibc

    /scripts/updatenow
    rm -rf /root/.cpupdates
    /scripts/rpmup

    will install the 2.3.2-27.9.7 version. Is will also work around the the bug in 27.9.6 by setting

    LD_ASSUME_KERNEL = 2.2.5
     
  2. xphost

    xphost Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2003
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    really help, thanks
     
  3. zac-lw

    zac-lw Registered
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 20, 2002
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    301
    it fixes stunnel segfaulting too
     
  4. DHL

    DHL Well-Known Member

    Joined:
    Mar 8, 2002
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    306
    The typo seems to have appeared back in named.conf on redhat 9 servers.

    controls {
    inet 127.0.0.1 allow { localhost; } keys { rndckey;


    Should be

    controls {
    inet 127.0.0.1 allow { localhost; } keys { rndc-key;

    If you get ndc reload errors.
     
  5. SkyfireMike

    SkyfireMike Member

    Joined:
    Aug 7, 2003
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    HELP!

    After I did this, now I'm receiving the following errors when running /scripts/upcp:

    rpm database is corrupt. rpm claims glibc is not installed. hackcheck cannot continue at /scripts/hackcheck line 89.

    Help help!
     
  6. Nico

    Nico Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2001
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    316
    Location:
    Edmond, OK
    I had the same problem and a reboot got it going.
     
  7. SkyfireMike

    SkyfireMike Member

    Joined:
    Aug 7, 2003
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    I just rebooted my server, and I'm still getting this error.

    Also, when I try to rebuild the RPM database, I get this error:

    error: db4 error(16) from dbenv->remove: Device or resource busy

    Any ideas? :(
     
  8. JCave

    JCave Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2003
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Actually this does not fix stunnel from seg. Just tried it and mine still seg.

    Peace Out
     
  9. sfield

    sfield Active Member

    Joined:
    Sep 8, 2003
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    When I try to run /scripts/updatenow/ I get the following:

    rsync: getaddrinfo: rsync.cpanel.net 873: Temporary failure in name resolution
    rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(97)

    Not sure if this is caused by the bind problem on my server or by a problem with cpanels server?
     
  10. vbfred

    vbfred Registered

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    change what's in your /etc/resolv.conf to a valid name server ip instead of 127.0.0.1, as your local named doesn't work and cannot resolve the cpanel domain.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. Snowman30

    Snowman30 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Apr 7, 2002
    Messages:
    679
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    316
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    ive got this same error and changing 127.0.0.1 causes an ndc error
     
  12. kahoz

    kahoz Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2003
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    Portugal
    i'm also getting an segfault and it no one of the solutions here work. :(

    Code:
    root@jupiter [/etc]# service named restart
    Stopping named: /etc/init.d/named: line 139: 25476 Segmentation fault      /usr/sbin/rndc stop >/dev/null 2>&1
                                                               [  OK  ]
    Starting named:                                            [  OK  ]
    WHM 9.9.9 cPanel 9.9.9-S15
    CentOS 3.4 i686 - WHM X v3.1.0

    edit:

    i found this http://grsecurity.net/pipermail/grsecurity/2005-February/000249.html
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #12 kahoz, Mar 25, 2005
    Last edited: Mar 25, 2005
  13. brentp

    brentp Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    324
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Ayr, North Queensland, Australia
    Upgrade to CentOS 3.4 (yes, there are instructions on wht). And/or if you have sufficent knowledge of linux, upgrade to cenots4 (no public instructions yet). The only person i know that does it is steve from rack911.com.

    We tested it on my box and it worked flawlessly (except for a few /dev/pts errors which were rectified quickly). If you use centos4 make sure you set SELINUX to off.

    Regards,
    Brent
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. kahoz

    kahoz Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2003
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    Location:
    Portugal
    :rolleyes:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. StevenC

    StevenC Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2004
    Messages:
    252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    mv /lib/tls /lib/tls.disable
    service named restart
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. foxboy

    foxboy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    THANK YOU VERY MUCH!

    This bugged me for a few weeks now, had to restart bind every day a few times.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice