Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

remote and local backups

Discussion in 'Data Protection' started by urgido, Apr 23, 2018.

Tags:
  1. urgido

    urgido Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2005
    Messages:
    122
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi
    Recently, we experiment some disk issues with our server provider. Since this, we need to setup remote backup in other server. Here are few questions:

    1.- Do I need cPanel license on backup server?
    2.- Can I have enable local and remote backups (incremental)?


    Thanks for you attention
     
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,861
    Likes Received:
    89
    Trophy Points:
    78
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi,
    No, the remote server can be bare metal server with desired protocol to have the data copied to it.

    Remote backup may not support incremental backups, you need to change it to compressed backup and then you can choose to retain the local backup through it..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. urgido

    urgido Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2005
    Messages:
    122
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks a lot.
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,749
    Likes Received:
    1,885
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. urgido

    urgido Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2005
    Messages:
    122
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Recently, we had some disk issues with our server, so we want to keep incremental backups on local drive and full backup on remote server. Is this possible?
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,749
    Likes Received:
    1,885
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    You'd need to configure backups as Incremental on both the local server and the remote destination (via the Rsync destination type), as it's not possible to have local incremental backups enabled with compressed backups selected for the remote destination at the same time. Keep in mind that incremental backups and standard backups are both "full" backups. Incremental backups are simply not packaged into an archive.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. urgido

    urgido Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2005
    Messages:
    122
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Thanks for your answer :D
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice