Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Remote IP

Discussion in 'General Discussion' started by toplisek, Mar 18, 2017.

  1. toplisek

    toplisek Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    58
    We try setting the domain name instead of IP. Most likely a domain name can be used there. Is this technically possible for the Remote IP enabled.
     
  2. Eminds

    Eminds Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    211
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Remote IP for Mysql or what ? please elaborate your query
     
  3. toplisek

    toplisek Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    58
    DNS is handled by a remote provider like CDN service. DNS provider manages DNS records via DNS dashboard. There is swither: Allow Remote Domains ON/OFF and there is WHM and IP Functions >Configure Remote Service IPs>Remote Name Server IPs When we create subdomain it is an error message:Park::park failed:

    Sorry, the domain is already pointed to an IP address that does not appear to use DNS servers associated with this server.

    Important:
    As it is not recommend to use IP addresses and they can change without notice. So, the best practice is to use CDN nameservers domain names instead of IP addresses.
     
  4. cPanelChrisI

    cPanelChrisI Technical Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Messages:
    67
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    83
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  5. toplisek

    toplisek Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    58
    Thank you for all replies.

    When we park new domain like blog.example.com there is received message:
    Sorry, the domain is already pointed to an IP address that does not appear to use DNS servers associated with this server. DNS is handled by a remote provider like CDN service.

    So, we use Tweak settings and fill in
    1. Allow Remote Domains ON
    2. Allow creation of parked/addon domains that resolve to other servers can be a major security problem. where to put than
    CDN nameservers domain name as Remote domain and also security measure not to allow users to park common Internet domains?
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    38,658
    Likes Received:
    1,425
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Is it the same remote DNS provider for all domain names on the server? If so, instead of enabling "Allow Remote Domains" in "WHM >> Tweak Settings, you can add the IP addresses of the remote name servers to the following interface:

    "WHM >> IP Functions >> Configure Remote Service IPs >> Remote Name Server IPs"

    Users are permitted to add addon or parked domains only with nameserver IPs in this list.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page