The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Restarting WHM Backend/Internal Apache

Discussion in 'General Discussion' started by Dhaupin, May 15, 2017.

  1. Dhaupin

    Dhaupin Active Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    41
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am curious how we can restart the backend/internal Apache process used by WHM. I didn't see any method to do this Googling around, mostly because results are saturated with hits for Apache on frontend.
     
  2. Patrick Heinz

    Patrick Heinz Active Member

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Brasil
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    Code:
    /scripts/restartsrv_apache_php_fpm
     
  3. Patrick Heinz

    Patrick Heinz Active Member

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Brasil
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Or, if you want to restart cPanel service:

    Code:
    /scripts/restartsrv_cpsrvd
     
  4. cPanelChrisI

    cPanelChrisI Technical Analyst II
    Staff Member

    Joined:
    Mar 24, 2014
    Messages:
    67
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    83
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    cPanel does not use apache to serve the cPanel or WHM interfaces. If you need to restart cPanel, it can be done using the restartsrv_cpanel script as was provided previously.

    Thanks!
     
  5. Dhaupin

    Dhaupin Active Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    41
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Ah thank you. Wasn't sure if there was some focal script for just WHM backend/internal Apache. That explains why it was so hard to find considering WHM doesnt use Apache at all. At the least this should show in Google now :)
     
Loading...

Share This Page