The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

roundcube error

Discussion in 'E-mail Discussions' started by Zion Ahead, Apr 1, 2009.

  1. Zion Ahead

    Zion Ahead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    347
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Getting this when logging into roundcube


    SERVICE CURRENTLY NOT AVAILABLE!

    Error No. [0x01F4]


    forced cpanel upgrade did not resolve it either
     
  2. psfrog

    psfrog Member

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Sweden
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You can try the following also - that might help:
    Code:
    /usr/local/cpanel/bin/update-roundcube --force
    
     
  3. Zion Ahead

    Zion Ahead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2006
    Messages:
    347
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Code:
    root@server [~]# /usr/local/cpanel/bin/update-roundcube --force
    Updating RoundCube (using cPanel version)
    tar -x -p -z --no-same-owner -f /usr/local/cpanel/src/3rdparty/gpl/roundcube-0.2b.cpanel.tar.gz -C /usr/local/cpanel/base/3rdparty
    Archiving current Roundcube data to /var/cpanel/roundcube/roundcube.backup.sql.1238632810
    mysqldump: Got error: 1033: Incorrect information in file: './roundcube/cache.frm' when using LOCK TABLES
    Failed to backup existing Roundcube DB. DB likely did not exist.Database "roundcube" dropped
    Cleaning old Roundcube data archives
    Creating Roundcube database
    Roundcube updated to 0.2b
     
  4. Kailash1

    Kailash1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    252
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    /usr/local/cpanel/bin/update-roundcube --force

    The above command will force upgrade the roundcube on the server. It will drop your existing roundcube database and will create new one.

    Are you still facing the problem after force upgrade?

    Kailash
     
  5. oliviakitty

    oliviakitty Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    This worked for me, thanks!
     
  6. mycuteoo

    mycuteoo Active Member

    Joined:
    Oct 24, 2006
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Sir~

    I have the same question.

    But I run " /usr/local/cpanel/bin/update-roundcube --force".
    It's show some information like below...

    ------------------------------------------------
    Updating RoundCube (using cPanel version)
    tar -x -p -z --no-same-owner -f /usr/local/cpanel/src/3rdparty/gpl/roundcube-0.2b.cpanel.tar.gz -C /usr/local/cpanel/base/3rdparty
    mysqladmin: DROP DATABASE roundcube failed;
    error: 'Can't drop database 'roundcube'; database doesn't exist'
    Cleaning old Roundcube data archives
    Creating Roundcube database
    ERROR 1005 (HY000) at line 11: Can't create table './roundcube/session.frm' (errno: 121)
    Roundcube updated to 0.2b
    -------------------------------------------------

    My RoundCube still not working.
    How can I to do something? Please~ :confused:
     
  7. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I recommend letting our technical analysts assist you with diagnosing why that table could not be created.
     
  8. vandal

    vandal Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm having the same problem

    Code:
    shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    Updating RoundCube (using cPanel version)
    tar -x -p -z --no-same-owner -f /usr/local/cpanel/src/3rdparty/gpl/roundcube-0.2b.cpanel.tar.gz -C /usr/local/cpanel/base/3rdparty
    mysqladmin: DROP DATABASE roundcube failed;
    error: 'Lost connection to MySQL server during query'
    Cleaning old Roundcube data archives
    mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
    error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111)'
    Check that mysqld is running and that the socket: '/var/lib/mysql/mysql.sock' exists!
    ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111)
    Creating Roundcube database
    shell-init: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
    ERROR 1049 (42000): Unknown database 'roundcube'
    
    Mysql is running, I have run mysqlup force.

    Is this because we are currently running with mysql 4.x?

    Anyone have a solution?

    Thanks.
     
  9. logicsupport

    logicsupport Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Try,

    mv /etc/my.cnf /etc/my.cnf.BKP

    Then force update MySQL :

    /scripts/mysqlup --force
     
  10. Luchanu

    Luchanu Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Please help

    Hello guys!! i have a problem!
    When i go to roundcube > webmail, appreciate msg take:

    SERVICE CURRENTLY NOT AVAILABLE!

    Error No. [0x01F4]

    After go to shell:
    I run:
    /usr/local/cpanel/bin/update-roundcube --force

    I get:

    Updating RoundCube (using cPanel version)
    tar -x -p -z --no-same-owner -f /usr/local/cpanel/src/3rdparty/gpl/roundcube-0.2b.cpanel.tar.gz -C /usr/local/cpanel/base/3rdparty
    Archiving current Roundcube data to /var/cpanel/roundcube/roundcube.backup.sql.1251836223
    mysqldump: Got error: 1030: Got error 1 from storage engine when using LOCK TABLES
    Failed to backup existing Roundcube DB. DB likely did not exist.mysqladmin: DROP DATABASE roundcube failed;
    error: 'Unknown table 'contacts,messages,identities,users,cache,session''
    Cleaning old Roundcube data archives
    mysqladmin: CREATE DATABASE failed; error: 'Can't create database 'roundcube'; database exists'
    Creating Roundcube database
    ERROR 1050 (42S01) at line 11: Table 'session' already exists
    Roundcube updated to 0.2b

    Please help!
    thank a lot
     
  11. cuongvttt

    cuongvttt Active Member

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Use these commands

    For Horde
    /usr/local/cpanel/bin/update-horde --force

    For SquirrelMail
    /usr/local/cpanel/bin/update-squirrelmail --force

    For Roundcube
    /usr/local/cpanel/bin/update-roundcube --force


    Enjoy it
     
  12. Robert Lane

    Robert Lane Registered

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Re: Use these commands

     
  13. DJ XtAzY

    DJ XtAzY Member

    Joined:
    Dec 23, 2006
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Very old thread, but it will help for people using google search

    mysql -e ‘drop database roundcube’;
     
  14. goldy_rocky

    goldy_rocky Member

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi Guys,

    Finally I resolved the error by making a small entry in my.cnf

    skip-innodb

    Then I re-installed roundcube via

    /usr/local/cpanel/bin/update-roundcube --force

    & all is working well now.

    P.S - This is the fix for mysql 4.x.

    Thanks,
    Kanwar Ajit
     
  15. wingstosky

    wingstosky Registered

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Sloution of this problem is : ssh root :
    1 - run :
    2- then :
     
Loading...

Share This Page