The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RPM\'s Gone Bad

Discussion in 'General Discussion' started by vashadow, Oct 21, 2001.

  1. vashadow

    vashadow Member

    Joined:
    Oct 19, 2001
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I am having alot of problems with my package RPMs. one i dont know what they are but I think I hate them grin not really just think if mine where working right I would not be getting messages like
    error: cannot open Packages database in /var/lib/rpm
    error: cannot open Packages database in /var/lib/rpm
    error: cannot open Packages database in /var/lib/rpm
    error: cannot open Packages database in /var/lib/rpm

    I have been told I need to reinstall my software but from what I know there is a lot of software on my server and I dont know witch to reinstall and how to go about this.. any help would be great.. I cant use about 50% of my WHM
     
  2. glenn brown

    glenn brown Registered

    Joined:
    Oct 21, 2001
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yes , I\'m having the same problem..Any Help??
     
  3. wscreate

    wscreate Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2001
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Having the same exact problem. Did you guys ever get assistance with this?
     
  4. feanor

    feanor Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2001
    Messages:
    836
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Copy the contents of /var/lib/rpm from a similar server and overwrite everything on the fux0red machine with that .... probably your last hope unless you want to completely wack all the RPMs on the machine in question and start from scratch.


    Good luck.
     
  5. bdraco

    bdraco Guest

    rpm --rebuilddb should probably fix this.
     

Share This Page