ScriptAlias's not working whm cpanel webmail etc

louish

Active Member
Feb 2, 2006
25
1
153
All of a suddent, all my ScriptAlias settings in the httpd.conf file stopped workined. I noticed it when I couldnt get to my WHM via /whm/ and I couldnt get to cpanel via /cpanel/ The only way I could get to it was by manually tying the port number

http://www.domain.com:2086/

and

http://www.domain.com:2082/


Any one know why? My Aslias's in httpd.conf are working, but not ScriptAlias
 

sabarishks

Active Member
Jun 29, 2007
35
0
56
Issue :Due to missing of some lines from http.conf

Issue :Due to missing of some lines from http.conf

Paste these lines at end of httpd.conf if these lines are missing
===============

ErrorDocument 400 /400.shtml
ErrorDocument 401 /401.shtml
ErrorDocument 403 /403.shtml
ErrorDocument 404 /404.shtml
ErrorDocument 500 /500.shtml
ScriptAlias /cgi-sys/ /usr/local/cpanel/cgi-sys/ Alias /sys_cpanel/ /usr/local/cpanel/sys_cpanel/ Alias /java-sys/ /usr/local/cpanel/java-sys/ Alias /img-sys/ /usr/local/cpanel/img-sys/ Alias /akopia/ /usr/local/cpanel/3rdparty/interchange/share/akopia/
Alias /neo-images/ /usr/local/cpanel/base/neomail/neo-images/
ScriptAliasMatch ^/cpanel/(.*) /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
ScriptAlias /cpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
ScriptAlias /whm /usr/local/cpanel/cgi-sys/whmredirect.cgi
ScriptAlias /securewhm /usr/local/cpanel/cgi-sys/swhmredirect.cgi
ScriptAlias /webmail /usr/local/cpanel/cgi-sys/wredirect.cgi
ScriptAliasMatch ^/webmail/(.*) /usr/local/cpanel/cgi-sys/wredirect.cgi
ScriptAliasMatch ^/kpanel/(.*) /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
ScriptAlias /controlpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
ScriptAlias /securecontrolpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/sredirect.cgi
Alias /mailman/archives/ /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/archives/public/
ScriptAlias /mailman/ /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/cgi-bin/
Alias /pipermail/ /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/archives/public/
Alias /interchange/ /usr/local/cpanel/3rdparty/interchange/share/interchange/
Alias /interchange-5/ /usr/local/cpanel/3rdparty/interchange/share/interchange-5/


================
After that restart http and try :)

if need more clarifications, contact me at gmail or AIM.

[email protected]
sabarishks
 

cPanelNick

Administrator
Staff member
Mar 9, 2015
3,481
35
208
cPanel Access Level
DataCenter Provider
All of a suddent, all my ScriptAlias settings in the httpd.conf file stopped workined. I noticed it when I couldnt get to my WHM via /whm/ and I couldnt get to cpanel via /cpanel/ The only way I could get to it was by manually tying the port number

http://www.domain.com:2086/

and

http://www.domain.com:2082/


Any one know why? My Aslias's in httpd.conf are working, but not ScriptAlias
What version of cPanel are you running?
 

spellinn

Member
Jan 3, 2002
21
1
303
I'm also having this issue - has only occurred over the past few days. I'm running
WHM 11.15.0 cPanel 11.18.1-R20683

The following ScriptAliases ARE present in my httpd.conf but give a 500 internal server error when accessed.

ScriptAlias /cgi-sys/ /usr/local/cpanel/cgi-sys/
ScriptAlias /cpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
ScriptAlias /whm /usr/local/cpanel/cgi-sys/whmredirect.cgi
ScriptAlias /securewhm /usr/local/cpanel/cgi-sys/swhmredirect.cgi
ScriptAlias /webmail /usr/local/cpanel/cgi-sys/wredirect.cgi
ScriptAlias /controlpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/redirect.cgi
ScriptAlias /securecontrolpanel /usr/local/cpanel/cgi-sys/sredirect.cgi
ScriptAlias /mailman/ /usr/local/cpanel/3rdparty/mailman/cgi-bin/
ScriptAlias /scgi-bin /usr/local/cpanel/cgi-sys/scgiwrap



Regards


Neil
 
Last edited:

louish

Active Member
Feb 2, 2006
25
1
153
I dont know why, but my problem was fixed automatically without me doing anything.
It must not have been a problem with the httpd.conf file since I havent touched it in like 6 months, and it was working before, then stopped, then started working again.

Everything seems fine now, I just think its those random whm/cpanel auto updates that screw things up every once in a while.


Thanks for the replies though.
 

zosorock

Member
Sep 12, 2006
16
0
151
I'm having the same problem and this is what is showing on my error_log:

[Sat Jan 24 12:05:52 2009] [error] [client xxx.xxx.xxx.xxx] Premature end of script headers: /usr/local/cpanel/cgi-sys/whmredirect.cgi

that's for /whm but none of the cpanel ScriptAlias are working (and they are in the httpd.conf). Regular redirection with .htaccess are working fine.

Any ideas?

Thanks in advance!