/scripts/postcpbackup doesn't run

unity200

Active Member
Nov 16, 2006
30
3
158
Post cp backup script doesn't run after backup is completed. Curiously, the backup completes but gives a partial error in logs. This happens because it tries to transfer backups to a remote destination despite no remote destination is defined. Is this the cause?

[2022-01-21 08:42:02 +0000] info [backup] no_transport = 0 .. and queueid = TQ:TaskQueue:1967
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] leaving queue_backup_transport_item
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] Queuing transport of meta file: /backup/2022-01-21/accounts/.master.meta
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] no_transport = 0 .. and queueid = TQ:TaskQueue:1968
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] leaving queue_backup_transport_item
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] Queuing transport of file: /backup/2022-01-21/backup_incomplete
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] no_transport = 0 .. and queueid = TQ:TaskQueue:1969
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] leaving queue_backup_transport_item
[2022-01-21 08:42:03 +0000] warn [backup] Pruning of backup files skipped due to errors. at /usr/local/cpanel/bin/backup line 395.
bin::backup::run("bin::backup") called at /usr/local/cpanel/bin/backup line 120
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] Scheduling backup metadata vacuum
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] Queuing transport reporter
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] no_transport = 0 .. and queueid = TQ:TaskQueue:1970
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] leaving queue_backup_transport_item
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] Completed at Fri Jan 21 08:42:03 2022
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] Final state is Backup::PartialFailure (0)
[2022-01-21 08:42:03 +0000] info [backup] Sent Backup::PartialFailure notification
 

unity200

Active Member
Nov 16, 2006
30
3
158
If you mean whether transporting to another destination is turned off or not - I cant see an option to turn it off or on in the backup interface. I removed all remote destinations from the 'Additional destinations' tab. Other than that I can't see any setting related to turning remote backup on or off.
 

andrew.n

Well-Known Member
Jun 9, 2020
876
325
63
EU
cPanel Access Level
Root Administrator
but is that ticked in? If yes try to untick it and check.
 

andrew.n

Well-Known Member
Jun 9, 2020
876
325
63
EU
cPanel Access Level
Root Administrator
I see. Well in that case the best would be to Submit a Ticket directly at cPanel so they can see what is going on there and can advise further.
 
  • Like
Reactions: cPRex