Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

/scripts/wwwacct manual ccreation

Discussion in 'General Discussion' started by ashokjp, Jan 28, 2006.

  1. ashokjp

    ashokjp Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    I would like to know how to use
    /scripts/wwwacct script to create a account manually in whm

    I tried but it says could not find ip

    can anyone show an example. of creating account with this command with all parameters.
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    The arguments are given when you run it:

    /scripts/wwwacct
    WWWAcct 10.0 (c) 1997-2005 cPanel, Inc.

    Please use the this syntax
    wwwacct <domain> <user> <pass> <quota> <cpmod[advanced/?]> <ip[y/n]> <cgi[y/n]> <frontpage[y/n]> <maxftp> <maxsql> <maxpop> <maxlst> <maxsub> <bwlimit> <hasshell[y]/[n]>

    So, an example would be:

    /scripts/wwwacct mydomain.com username userpass 100 x n n n 5 5 5 5 5 100 n
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. ashokjp

    ashokjp Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    can you please contact me on msn.
    ashokjp2@hotmail.com

    i need help in integrating this with php.
     
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,460
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    463
    Location:
    Go on, have a guess
    Sorry, don't use IM - ruins my work ;)

    If you have questions about integrating with php do some searching on these forums as it's been discussed at length before. One handy tutorial for one aspect of integrating with WHM:
    http://forums.cpanel.net/showthread.php?t=46362
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. ashokjp

    ashokjp Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    i would like to know how to integrate shell commands rahter than integrating using api
    i need to run shell commands thru php

    i have tried a lot but couldnt find answer.
    Some shell comands work with system (code but account creation doesnt work.
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice