The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

/scripts/wwwacct manual ccreation

Discussion in 'General Discussion' started by ashokjp, Jan 28, 2006.

  1. ashokjp

    ashokjp Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I would like to know how to use
    /scripts/wwwacct script to create a account manually in whm

    I tried but it says could not find ip

    can anyone show an example. of creating account with this command with all parameters.
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    The arguments are given when you run it:

    /scripts/wwwacct
    WWWAcct 10.0 (c) 1997-2005 cPanel, Inc.

    Please use the this syntax
    wwwacct <domain> <user> <pass> <quota> <cpmod[advanced/?]> <ip[y/n]> <cgi[y/n]> <frontpage[y/n]> <maxftp> <maxsql> <maxpop> <maxlst> <maxsub> <bwlimit> <hasshell[y]/[n]>

    So, an example would be:

    /scripts/wwwacct mydomain.com username userpass 100 x n n n 5 5 5 5 5 100 n
     
  3. ashokjp

    ashokjp Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    can you please contact me on msn.
    ashokjp2@hotmail.com

    i need help in integrating this with php.
     
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Sorry, don't use IM - ruins my work ;)

    If you have questions about integrating with php do some searching on these forums as it's been discussed at length before. One handy tutorial for one aspect of integrating with WHM:
    http://forums.cpanel.net/showthread.php?t=46362
     
  5. ashokjp

    ashokjp Active Member

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    i would like to know how to integrate shell commands rahter than integrating using api
    i need to run shell commands thru php

    i have tried a lot but couldnt find answer.
    Some shell comands work with system (code but account creation doesnt work.
     
Loading...

Share This Page