The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

security problem

Discussion in 'Security' started by smartshovon, Oct 2, 2013.

  1. smartshovon

    smartshovon Member

    Joined:
    Sep 30, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    i install cPanel Security Advisor, here show this two problem. i don't understand this is actually problem. need to change. if need then how . any one can help me?

    1. MySQL test database exists.

    MySQL test database is used by numerous attacks and should be removed. > mysql -e 'drop database test'


    2. Frontpage is installed

    Rebuild using “EasyApache” without Frontpage selected, then uninstall the Frontpage RPM (rpm -e frontpage)
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,834
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    The method to resolve both of those issues is included in the description you posted. It describes how to remove the "test" database, and how to disable Frontpage. Both issues are considered potential security concerns.

    Thank you.
     
  3. smartshovon

    smartshovon Member

    Joined:
    Sep 30, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    if i disable Frontpage what problem i will face? how i can delete test database? from ssh? how i can do it?
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,834
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Disabling Frontpage will prevent users with Frontpage extensions installed on their account from uploading their website via Frontpage. This should not be too much of an issue because Frontpage has been end-of-life for several years. You can delete the database via phpMyAdmin or via SSH with this command:

    mysql -e 'drop database test'

    Thank you.
     
  5. smartshovon

    smartshovon Member

    Joined:
    Sep 30, 2013
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    if i disable front page then it will be better for my site? because i use server for create many cpanel and whm..
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,834
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    You may want to check and see if any of your accounts still utilize FrontPage for their websites. We will not be able to answer that question for you.

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page