The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

see the post thread

Discussion in 'General Discussion' started by kuwaitnt, Dec 13, 2003.

  1. kuwaitnt

    kuwaitnt Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    if my client want to login to there CPanel shout go to domain.com/cpanel and if the want to login as reseller should go to domain.com/whm

    now how can i change /cpanel and /whm
    and rename it to another name like

    for client : doamin.com/client
    for reseller : domain.com/admin
    for email : domain.com/mail
     
  2. efeito

    efeito Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 24, 2003
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    .pt
    Yes, check you httpd.conf file and add an alias.
     
  3. kuwaitnt

    kuwaitnt Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    were can i find httpd.conf in root file or were and thank you
     
  4. PWSowner

    PWSowner Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2001
    Messages:
    2,948
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    ON, Canada
    It's usually in the /usr/local/apache/conf directory. Save a backup copy of the httpd.conf file before editing it just in case something is done wrong.

    You will find lines like:
    ScriptAlias /whm /usr/local/cpanel/base/whmredirect.cgi

    Just add more with your own modifications.
     
  5. efeito

    efeito Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Jul 24, 2003
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    .pt
    You can always use a "slocate what_you_need" command.


    It worked?
     
  6. kuwaitnt

    kuwaitnt Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    ok if i want to redirect to horde i have insert this command in httpd.conf

    ScriptAlias /hmail /usr/local/cpanel/base/horde/index.php

    but when i go on it by browser the explorer call me there are internal error #500


    how can i redirect to mydomain.com/hmail to horde on all site of my client
     
Loading...

Share This Page