Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Sending mail problem

Discussion in 'E-mail Discussion' started by FirasBenk, Apr 9, 2015.

  1. FirasBenk

    FirasBenk Member

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    TUNIS
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    Hello,

    Receiving email is working properly. But when sending mail, it remains in the "Mail Queue".
    When I force Delivering I have this message:" Spool file is locked (another process is handling this message)"

    When I send an email in my same adresse it work. but when I send to externel adresse I have the problem.

    Can you help me please?
     
    #1 FirasBenk, Apr 9, 2015
    Last edited: Apr 9, 2015
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,878
    Likes Received:
    89
    Trophy Points:
    78
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Can you please check what error are you getting in your exim log file ?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. FirasBenk

    FirasBenk Member

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    TUNIS
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    Hello, Think you for you answer.

    This is my "exim_mainlog":

    [Removed - Actual Email Addresses]
     
    #3 FirasBenk, Apr 9, 2015
    Last edited by a moderator: Apr 10, 2015
  4. FirasBenk

    FirasBenk Member

    Joined:
    Mar 19, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    TUNIS
    cPanel Access Level:
    Reseller Owner
    I'm writing an email with roundcube in the cpannel of an email account. And then I send it. But... the mail don't get out.
    I tried to Delivering Messages in Queue in the WHM but it gives me this message :

    LOG: MAIN
    cwd=/usr/local/cpanel/whostmgr/docroot 4 args: /usr/sbin/exim -v -M 1YgCaf-0004Wt-Cu
    delivering 1YgCaf-0004Wt-Cu
    LOG: skip_delivery MAIN
    Spool file is locked (another process is handling this message)

    When I try to send an email at the same adresse; it's work and I can receive my email .

    Well I don't know where I make the mistake...
    Can you help me please?
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    44,802
    Likes Received:
    1,896
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello,

    What error message do you see in /var/log/exim_mainlog for this particular email? EX:

    Code:
    exigrep user@domain /var/log/exim_mainlog
    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice