The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SOLVED Sent emails are not reflected in the account space

Discussion in 'E-mail Discussions' started by andresrd, May 4, 2017.

Tags:
  1. andresrd

    andresrd Member

    Joined:
    May 4, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Dominican Republic
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Greetings I have a very serious problem with cpanel

    I do not know why but the space of the hosting accounts are not being calculated correctly.

    For example a customer sold 10gb of space and only in emails sent and received has consumed 40gb and in his account says that he has 0 mb consumed.

    Another case is with the files, cpanel is not calculating the accounts because I have a client that sold 50 gb of space and in his files is more than 25gb and in his account says that he has 70mb consumed.

    And the server is about to collapse as I solve this.

    PLEASE HELP.
     

    Attached Files:

  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,037
    Likes Received:
    1,278
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    You may want to run the following command to see if it corrects the issue:

    Code:
    /scripts/fixquotas
    If not, review the following document for instructions on how to to manually check the disk space usage in the account's home directory to determine where the usage is coming from:

    How to Manage your Hard Drive Space - cPanel Knowledge Base - cPanel Documentation

    Let us know if you have any questions.

    Thank you.
     
  3. andresrd

    andresrd Member

    Joined:
    May 4, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Dominican Republic
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    They do not work, the accounts still do not show the real space consumed.

    I do not know if it does not explain to me well but cpanel is not taking account of space consumed.

    MAIL
    PUBLIC_HTML
    Monthly Transfer
    DATA BASES

    And God knows what else.

    I need your help
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    37,037
    Likes Received:
    1,278
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you let us know the output from /scripts/fixquotas when you run the command? Can you review the files in those directories with the "ls -al" command to verify they are owned by the account username and not by another user?

    Thank you.
     
  5. andresrd

    andresrd Member

    Joined:
    May 4, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Dominican Republic
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    /scripts/fixquotas does not work, it runs but nothing is updated in the cpanel.

    Note the attachments, the customer has contracted 10GB and only the email directory has 41GB and in his account says that he has not consumed 1 mb.

    I have the cpanel version WHM 62.0 (build 22)

    Thank you.
     
  6. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,617
    Likes Received:
    296
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    What happens if you change your Style to Paper Lantern?

    Top right corner of your cPanel, Click the menu in head of page to find the "Change Style" option, where you can select Paper Lantern.

    Those screenshots you posted appear to be from a custom, or out of date cPanel style.
     
  7. andresrd

    andresrd Member

    Joined:
    May 4, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Dominican Republic
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I changed it and it did not work.
    I changed the quota to the account and it did not work
    I change the quota for what it takes and it does not work.
     
  8. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,617
    Likes Received:
    296
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Please feel free to open a ticket directly to cPanel Technical Support from your WebHost Manager about this. It's fast, easy, and those guys can fix this.
     
  9. andresrd

    andresrd Member

    Joined:
    May 4, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Dominican Republic
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I already solved it, create a payment ticket and they fixed it.

    The problem was that it had the backups in / home/backups and this caused the error.

    It was just moving it to /backup and ready everything in order.
     
    Infopro likes this.
  10. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,617
    Likes Received:
    296
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Thanks for updating your thread. :)
     
Loading...

Share This Page