The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Server Backup's - Server Load's / Memory

Discussion in 'General Discussion' started by demomen, Mar 6, 2005.

  1. demomen

    demomen Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2004
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Is it not possible for cPanel to add some sort of limit, where backups will run no higher than a set limit. They will carry out backup's that use a little less CPU/Memory over a more longer period of time, not effecting server performance as much as they do at the moment.

    Is this possible to do in the future would anyone know :)
     
  2. dalem

    dalem Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    SLC
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    WHM

    tweek settings


    and edit the status
    The load average that will cause the server status to appear red (leave blank for default):

    note: by changing this will cause your backup times to take much longer as it will wait until the load goes down to continue with back ups
     
  3. demomen

    demomen Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2004
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16

    It is set as red 10 now...
     
  4. dalem

    dalem Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    SLC
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Thats pretty much unrestricted. I do not know the specs of your box mine is set a 3 but its a dual xeon (back up does not stop do to load) I used to run some p4's and had it set at 2 used to take obout 6 hours to back up 200 sites 512 MEM the other would take 4 hours to back up 300 sites 1000 MEM both boxes would stop the back up to wait for the load to go down


    Its a trade off back up speed for server load you will have to play around with it to get it they way you want it
     
    #4 dalem, Mar 7, 2005
    Last edited: Mar 7, 2005
  5. demomen

    demomen Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2004
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    P4, 1GB, hmm but if I set it to show red at 3 it will show red a lot during updates/backup's

    It runs around 0.20, so if I set it to 4 the backup's will run for 4 hours around 900MB gz
     
Loading...

Share This Page