The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

server load due to roundcube

Discussion in 'General Discussion' started by moleno, Mar 13, 2013.

  1. moleno

    moleno Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I am using a dedicated server with cloudlinux .

    From last few days I am getting server load due to roundcube

    /usr/local/cpanel/3rdparty/php/53/bin/php-cgi -c /usr/local/cpanel/3rdparty/php/53/etc/roundcube /usr/local/cpanel/base/3rdparty/roundcube/index.php


    Can anyone help me, what to do ?
     
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,474
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Where are you seeing this?

     
  3. moleno

    moleno Active Member

    Joined:
    Jan 31, 2013
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I have installed CSF on my server.

    It's sending me alerts from last few days.

    +++ Alert message +++

    Subject : Excessive resource usage: cpanelroundcube

    Time: Thu Mar 14 01:32:14 2013 -0700
    Account: cpanelroundcube
    Resource: Virtual Memory Size
    Exceeded: 249 > 200 (MB)
    Executable: /usr/local/cpanel/3rdparty/php/53/bin/php-cgi
    Command Line: /usr/local/cpanel/3rdparty/php/53/bin/php-cgi -c /usr/local/cpanel/3rdparty/php/53/etc/roundcube /usr/local/cpanel/base/3rdparty/roundcube/index.php
    PID: 630789 (Parent PID:630786)
    Killed: No

    +++++++++++++++++

    My concern is, I never received such messages in last 2 years. Why it's started suddenly ?
     
  4. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,474
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    That's what I thought. It started suddenly as files have been changed. You should read up more on this over at the CSF forums:
    ConfigServer Scripts Community Forum • View topic - Process Tracking and csf.pignore

    CSF is not a cPanel supported product.

    You might want to make sure your CSF install is up to date:
    http://www.configserver.com/free/csf/changelog.txt

     
Loading...

Share This Page