The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Server Load in the Red when running WHM/cPanel on server with multiple cpus

Discussion in 'General Discussion' started by IdeaHamster, Apr 18, 2004.

  1. IdeaHamster

    IdeaHamster Member

    Joined:
    Feb 5, 2003
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Auckland
    Hi,

    Is there a problem with the server load reporting in WHM when you are running WHM/cPanel on a server with multiple processors? In this case 4 XEON cpus

    Cheers
    Julz
     
  2. eth00

    eth00 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    723
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NC
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    What are the loads showing, normally with a dual processor machine you have 2-4 processors showing up to the operating system. If the load is above the number of processes then you might start having problems.
     
  3. IdeaHamster

    IdeaHamster Member

    Joined:
    Feb 5, 2003
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Auckland
    The server load is 5.8 (4)

    I just wondered if this is a bug in the reporting of server load for multiple cpu servers. Maybe in the cPanel code or maybe the linux tool used behind the scenes.
     
  4. eth00

    eth00 Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    723
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NC
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    No your load should be staying under 4, at 5.8 you are probably experience lag from the lack of power. You should really look into a new server or optemizations.
     
Loading...

Share This Page