The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Server not reading PHP files.

Discussion in 'General Discussion' started by whipworks, Nov 3, 2014.

  1. whipworks

    whipworks Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    105
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Recently uploaded files via Wordpress but the site still goes to a page that is represented by index.html. So I deleted that file just to check if somehow it's confusing itself between index.html and index.php. However it still goes to the index.html page. Questions:

    1. Does it need time for the server to propagate after the changes?
    2. Is it a compatibility issue between versions (MySQL/PHP and Wordpress)?

    Appreciate the help. Thanks!
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,830
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Do you have any custom Mod_Rewrite rules enabled in your .htaccess file that would be redirecting the domain name to the HTML page?

    Thank you.
     
  3. whipworks

    whipworks Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    105
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Should I delete or edit it? I'm really not quite sure if this is the one you're talking about.

    # -FrontPage-

    IndexIgnore .htaccess */.??* *~ *# */HEADER* */README* */_vti*

    <Limit GET POST>
    order deny,allow
    deny from all
    allow from all
    </Limit>
    <Limit PUT DELETE>
    order deny,allow
    deny from all
    </Limit>
    AuthName domain
    AuthUserFile /home/user/public_html/_vti_pvt/service.pwd
    AuthGroupFile /home/user/public_html/_vti_pvt/service.grp
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,830
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Those rules should not result in your website redirecting to an index.html page. Have you tried clearing your browser cache or testing the page from an alternate browser?

    Thank you.
     
  5. whipworks

    whipworks Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    105
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Yes I did. I even tried it on my phone.

    Weird part is, like I said, I've already deleted the index.html file, but it still goes to that page.
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,830
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Feel free to open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look. You can post the ticket number here so we can update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
  7. whipworks

    whipworks Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    105
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Request id is: 5658051.
     
  8. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,830
    Likes Received:
    672
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    To update, it looks like the issue has been addressed after rebuilding the Apache configuration file via:

    Code:
    /scripts/rebuildhttpdconf
    Thank you.
     
  9. whipworks

    whipworks Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2014
    Messages:
    105
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Seems to be working now. Thank you! :)
     
Loading...

Share This Page