Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Server Slow every morning between 08:30 and 09:30

Discussion in 'General Discussion' started by sahostking, Jul 28, 2014.

  1. sahostking

    sahostking Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2012
    Messages:
    330
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Cape Town, South Africa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hi all,

    How do I check on a server with respect to cpanel cron jobs what is being run every morning between, 08:30 and 09:30.

    Server seems to become extremely sluggish during those times and it only seems to occur on Mondays to Fridays and not on weekends.

    Could this be a cronjob?

    Load average goes up to 200 where usually it's around 0.75 or so.

    Any ideas?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,532
    Likes Received:
    1,966
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. sahostking

    sahostking Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2012
    Messages:
    330
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Cape Town, South Africa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I was referring to client's cronjob? Possible causing this?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. sahostking

    sahostking Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2012
    Messages:
    330
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Cape Town, South Africa
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    resolved. Rebooted host and then also ran /upcp --force
    Seems to have fixed it :) Load is constantly whole morning at 0.75 or so. :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,532
    Likes Received:
    1,966
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    I am happy to see you were able to resolve the issue. Thank you for updating us with the outcome.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice