Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Server won't boot up again

Discussion in 'General Discussion' started by thernes, Aug 29, 2007.

  1. thernes

    thernes Active Member

    Joined:
    Dec 29, 2001
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    306
    Location:
    Bodo, Norway
    All of a sudden one of my servers went down yesterday and now it won't boot up again. I now have rescue mode acces, but I gotta admit that I have no idea to look for, so any and all help will be appreciated.

    thanks,

    T
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. nyjimbo

    nyjimbo Well-Known Member

    Joined:
    Jan 25, 2003
    Messages:
    1,129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    New York
    Not to be a smart aleck, but the thing you have to look for is what is causing it to not boot back up. You dont say how far it comes back, since you seem to have some kind of access I assume its at least loading the operating system. You would have to look at things like the message logs and any boot logs or fsck logs, but if you dont know what that means or cant get to them then your hosting or server provider would likely be the one who has to do this.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. mtech-hosting

    mtech-hosting Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    156
    if you have shell access type
    Code:
    dmesg | less
    and post the output. What os are you running? also navigate to /var/log and scan messages and see what that says
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. thernes

    thernes Active Member

    Joined:
    Dec 29, 2001
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    306
    Location:
    Bodo, Norway
    Thanks for the replies, guys. Got a KVM hooked up to my server and the server actually boots up just fine. Looks like the DC are having some kind of routing problems, as I can't access the server from the outside and I can ping any sites from the server. So far, they have been unable to fix :(
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice