The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Service Status shows 1.2 Load, CPU/Mem Low?

Discussion in 'General Discussion' started by razorhazor, Feb 21, 2004.

  1. razorhazor

    razorhazor Member

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi Guys,

    The service status on WHM shows 1.2 CPU average, however mem and CPU is low?

    Top:
    PID USER PRI NI SIZE RSS SHARE STAT %CPU %MEM TIME COMMAND
    29208 nobody 12 0 0 0 0 Z 0.7 0.0 0:00 httpd <defunct>
    29209 nobody 12 0 0 0 0 Z 0.5 0.0 0:00 httpd <defunct>
    29211 nobody 12 0 3812 3584 2256 S 0.5 0.3 0:00 httpd
    29210 nobody 11 0 0 0 0 Z 0.3 0.0 0:00 httpd <defunct>
    29213 nobody 11 0 3884 3656 2324 S 0.3 0.4 0:00 httpd
    1345 root 0 0 2848 2612 1708 S 0.1 0.2 9:52 httpd
    1977 mysql 9 0 22460 11M 1472 S 0.1 1.2 8:36 mysqld
    1980 mysql 18 0 22460 11M 1472 R 0.1 1.2 7:28 mysqld
    25952 root 9 0 1096 1096 848 R 0.1 0.1 0:00 top
    29212 nobody 9 0 0 0 0 Z 0.1 0.0 0:00 httpd <defunct>
    29216 nobody 9 0 3016 2780 1868 S 0.1 0.3 0:00 httpd
    29220 nobody 9 0 3016 2780 1868 S 0.1 0.3 0:00 httpd
    29224 nobody 9 0 3016 2780 1868 S 0.1 0.3 0:00 httpd
    29228 nobody 11 0 3016 2780 1868 S 0.1 0.3 0:00 httpd
    29232 nobody 14 0 3016 2780 1868 S 0.1 0.3 0:00 httpd
    29246 mysql 16 0 22460 11M 1472 R 0.1 1.2 0:00 mysqld
    1 root 8 0 112 72 48 S 0.0 0.0 0:04 init

    How can I tell whats eating all the load?
     
  2. kris1351

    kris1351 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 18, 2003
    Messages:
    963
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lewisville, Tx
    We have noticed higher reports since the last few updates also. When looking we are showing low load through top and mysqlinfo, but WHM reports 1+.
     
  3. ZachICU

    ZachICU Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2001
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    My load went from average of about .20 to 3.0 or more within the last few updates.


    Something is really buggy here.
     
  4. razorhazor

    razorhazor Member

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Just installed mrtg as well, and that's also reporting high load?
     
Loading...

Share This Page