The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Services failed! And disappeared!

Discussion in 'General Discussion' started by cooldude7273, Mar 19, 2005.

  1. cooldude7273

    cooldude7273 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2004
    Messages:
    363
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Roswell, GA
    Hey all,

    I just upgraded to R149, and I noticed in the Service Status, I have four service failed:

    apache (1.3.33 (Unix))
    cppop
    cpsrvd
    exim (exim-4.44-0_cpanel_smtpctl_av_rewrite_mm2_mmmtrap_exiscan_md5pass)

    are all showing as failed, when I go to restart them, they restart okay, but are still showing as failed! What's up with that?

    Also, some service status things have disappeared including mysql and the portgresql.

    I've tried sending mails to myself, they send okay, but I never get them.

    Can somebody help me ?

    Thanks!
     
    #1 cooldude7273, Mar 19, 2005
    Last edited: Mar 19, 2005
  2. dalem

    dalem Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Messages:
    2,577
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    SLC
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    /etc/rc.d/init.d/chkservd start

    see if mysql and portgresql are in /etc/rc.d/init.d/

    and they are configured is WHM tweek setting I foget where portgresql is as they have moved it an I do not run it
     
  3. cooldude7273

    cooldude7273 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2004
    Messages:
    363
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Roswell, GA
    Just exim is down now, I tried to stop and start it:

    Code:
    root@tagging [~]# /etc/rc.d/init.d/exim stop
    Shutting down clamd:                                       [  OK  ]
    Shutting down exim:                                        [FAILED]
    Shutting down antirelayd:                                  [  OK  ]
    Shutting down spamd:                                       [  OK  ]
    
    
    root@tagging [~]# /etc/rc.d/init.d/exim start
    Starting clamd:                                            [  OK  ]
    Starting exim: /usr/sbin/exim: error while loading shared libraries: libdb-4.2.so: cannot open shared object file: No such file or directory
                                                               [FAILED]
    Starting exim-smtps: /usr/sbin/exim: error while loading shared libraries: libdb-4.2.so: cannot open shared object file: No such file or directory
                                                               [FAILED]
    Starting antirelayd:                                       [  OK  ]
    Starting spamd:                                            [  OK  ]
    edit:

    I got all the services back, and it appears that just exim and eximstats are down.
     
    #3 cooldude7273, Mar 19, 2005
    Last edited: Mar 19, 2005
  4. cooldude7273

    cooldude7273 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2004
    Messages:
    363
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Roswell, GA
    Ugh! My services have disappeared again and exim and eximstats remain down.
     
Loading...

Share This Page