crshman

Member
Jul 9, 2007
7
0
51
Hello,

I'm trying to get the status of the services on one of my cpanel servers but I keep getting the following error:
Code:
XML Parsing Error: no element found
Location: http://<server>:2086/xml-api/servicestatus?
Line Number 3, Column 1:
I'm using the following url call:

Code:
http://<server>:2086/xml-api/servicestatus?
Some server information:

cPanel 11.24.5-R38506
WHM 11.24.2
X 3.9

Any help with this would be appreciated. Also, if any other information is required I'd be happy to provide it.
 

bvierra

Well-Known Member
Jul 28, 2006
55
1
158
Southern California
I believe this is only available in 11.25+ which is currently only in edge.

The response is like the following:
<service>
<name>mysql</name>
<display_name>MySQL Server</display_name>
<enabled>1</enabled>
<installed>1</installed>
<monitored>1</monitored>
</service>

doesn't say if it is currently in the up or down state (if that is what you were looking for).
 

crshman

Member
Jul 9, 2007
7
0
51
Thanks for the response!

I figured it was only available in 11.25, the reason I questioned it was because there are some api calls that list they are only in 11.25. I assumed that all of the api calls that are only available in 11.25 were marked as such.
 

MattDees

Well-Known Member
Apr 29, 2005
416
1
243
Houston, TX
cPanel Access Level
Root Administrator
Thanks for the response!

I figured it was only available in 11.25, the reason I questioned it was because there are some api calls that list they are only in 11.25. I assumed that all of the api calls that are only available in 11.25 were marked as such.
Doh!

That should be taken care of shortly, thanks for letting us know!