The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Setting up nameservers...

Discussion in 'Bind / DNS / Nameserver Issues' started by BladeX, Mar 1, 2005.

  1. BladeX

    BladeX Member

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi well i am pretty new to cpanel..

    I am trying to setup a domain on it i have pointed ns1.mydomain.com and ns2.mydomain.com to Ips on my server and i have setup the DNS in cpanel
    but everytime i try to create a new account with the domain it says i need to setup nameservers..but i already have done i am really stuck.. please help :confused:
     
  2. sparek-3

    sparek-3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2002
    Messages:
    1,381
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    In the WHM you have to enter the nameservers in the Edit Setup portion.

    From the WHM, click on Edit Setup. Scroll down and you'll see a section named Primary Nameserver and Secondary Nameserver. Enter your primary and secondary nameservers here and scroll down to the bottom and click Save.
     
  3. BladeX

    BladeX Member

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi thanks for the help but now i keep getting emails saying apache on "localhost.mydomain.com failed" and "cppop on localhost.mydomain.com failed " also in Manage Nameserver IPs only one nameserver is shown
     
    #3 BladeX, Mar 1, 2005
    Last edited: Mar 1, 2005
Loading...

Share This Page