The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Site showing as "Index of/" instead of homepage

Discussion in 'General Discussion' started by RagnaXBL, Feb 18, 2015.

  1. RagnaXBL

    RagnaXBL Registered

    Joined:
    Feb 18, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Site URL: - Removed -

    aftter deleting some files with cpanel. i could no longer get any pages on the site to load.
    instead of loading the homepage like it used to. it now just shows an index listing of files on the server.

    strange thing is all the pages are still there on the server but when i click on them in the index listing
    i get an "Error 404 resource not found"

    the home page is stored as index.html
    so the webserver should be loading it by default.
    ive also tried editing the .htaccess file to load index.html file by default but it didn't work

    any idea what the problem could be? any help would be appreciated
     
    #1 RagnaXBL, Feb 18, 2015
    Last edited by a moderator: Feb 18, 2015
  2. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,474
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    You might check file permissions on the index.html.
    Monitoring your error log and then attempting to open the index.html in your browser might be helpful as well.

    The good news is, your 404's are working. :)
     
  3. RagnaXBL

    RagnaXBL Registered

    Joined:
    Feb 18, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    don't think its a permissions thing. tried fiddling around with the permissions and it didn't change anything.
    also its not just the homepage that can't be viewed every page is generating a 404

    but all the html files are still in the same location in the www folder.
    im really stumped as to what i did to break the site as everything that should be their in order for it to run is still therir
     
  4. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,474
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    What's your error log telling you?
     
  5. RagnaXBL

    RagnaXBL Registered

    Joined:
    Feb 18, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Well thanks for the suggestion, turns out it was a permissions problem according to the error log
    something changed the permissions on all the folders on the server. will have to investigate and see what it was

    anyway changed it back and everything seems to be working now
     
  6. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    14,474
    Likes Received:
    202
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Great news then!

    You might check your FTP client settings, assuming you used one to upload the site.
     
Loading...

Share This Page