The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SMTP problems

Discussion in 'E-mail Discussions' started by fmanders, Dec 28, 2004.

  1. fmanders

    fmanders Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ok here is the problem.

    for some reason the smtp server wont send any mail when a user uses outlook.
    when a user uses webmail everything works fine.
    it always worked , my ISP didn't closed port 25 , when it stops working and i restart exim or whatever other service it still doesn't work.
    when i reboot it works again (but just for a few days).

    the error in outlook :
    An unknown error has occurred. Subject 'lal', Account: 'account@domain.com',
    Server: 'mail.domain.com', Protocol: SMTP, Port: 25, Secure(SSL): No,
    Error Number: 0x800CCC0B
     
  2. essentials

    essentials Member

    Joined:
    Mar 25, 2002
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    If you are using spam blockers and your ISP provides you with a spam ip your server could block your mail from your system until you reboot your local system and acquire a new non spam ip.
     
  3. fmanders

    fmanders Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    ah .... lemme think ... nope i didn't understand that :(
    could you explain it again ?
     
  4. anup123

    anup123 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Messages:
    897
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    This Planet

    In that case, the person sending the mail would see the Message as configured in Exim and not the error codes. See if the following could help:

    http://support.microsoft.com/?kbid=827349

    Thanks
    Anup
     
  5. paralard

    paralard Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2003
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Austin Texas
    I am not sure if this helps but I had to go to outlook express and under tools/account/properties and then
    under the server tab, check the "My server requirers athentication"

    then I was able to send email...
     
  6. LisaS

    LisaS Registered

    Joined:
    May 15, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Quite a few larger ISP's block port 25 for outgoing (SMTP) mail. This forces the users of their ISP to use their mail servers so a user can't spam through their network off other servers. I know bellsouth and comcast are two of the larger ISPs that our clients have issues with.

    If you have a lot of problems with clients wanting to use your server for outgoing mail - open up a new outgoing port for them to use.
     
  7. fmanders

    fmanders Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    if that was the case then after a server reboot the problem should stay , but it doesn't
     
  8. DigitalN

    DigitalN Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    420
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Are you able to telnet to your mail server?

    telnet mail.domain.com 25

    Do you get a connection?

    Can you ping mail.domain.com and does it show the correct IP address?
     
Loading...

Share This Page