Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SMTP relay error with 66.0.19 update?

Discussion in 'E-mail Discussions' started by tamalero, Sep 14, 2017.

  1. tamalero

    tamalero Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello Folks!

    Sorry to ask here, but by any chance version 66.0.19 introduced a SMTP relay error?
    I noticed that 66.0.22 was released today. and after installing the issue seem to be gone.

    Any confirmation?

    I do not see any minor revision announcements around.
     
  2. cPanelBenny

    cPanelBenny Community Manager, Development, dog scratcher
    Staff Member

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    65
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Michigan
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Sorry I didn't see this. It's possible, but I'm not seeing anything in the changelog. If you are concerned, definitely get a ticket open.
     
  3. tamalero

    tamalero Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I think I might..

    Peer1COGECO were useless on solving this issue.


    Lets just say that after updating to 66.0.19
    All my emails were being rejected like this:
    Code:
    XXX@EMAIL.COM
       host cp1.mail.protection.outlook.com [216.32.180.74]
       SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<XXX@EMAIL.COM>:
       550-Please turn on SMTP Authentication in your mail client.  xxxxxx.com
       550-(main3.XXXXXXX.com) [x.x.x.x]:33518 is not permitted to relay
       550 through this server without authentication.
    
    Problem?
    I'm using authentication (aka TLS)
    All the emails systems, PHP emailers, etc.. were throwing that error on EVERYTHING and ALL accounts.

    Installing v66.0.22 seems to alleviate the issue. Still getting some.
     
    #3 tamalero, Sep 15, 2017
    Last edited by a moderator: Sep 15, 2017
  4. Infopro

    Infopro cPanel Sr. Product Evangelist
    Staff Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    15,745
    Likes Received:
    312
    Trophy Points:
    433
    Location:
    Pennsylvania
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    I've moved these posts to a new thread.
     
  5. tamalero

    tamalero Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I've opened a ticket related to this. But I'm very far in the queue.
    We'll see how it goes.

    So far seems that the emails that came, do not appear in the mail sender log. Which makes me think these bounces were queued after the V66.0.19's problems started.
    I'm now on V66.0.22
     
  6. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    38,658
    Likes Received:
    1,424
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello @tamalero,

    Feel free to post the ticket number here and we will update this thread with the outcome.

    Thank you.
     
  7. tamalero

    tamalero Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello guys!

    The issue was then resolved but its back.
    Now the weird part is.. I had set the security relay turned off in WHM and turned on in the firewall as recommended by the WHM/cPanel support.

    Yet the same error happened today a few hours ago. I'm scratching my head why this is happening.

    Same problem.. EVERY.. SINGLE.. EMAIL even when we're clearly using TLS/SSL.. says we're not authorized to "relay" emails without authorization.


    We never had this problem before and seems to have started with the V66 series (after V66.0.19 )

    *edit*

    Ok, this is getting worse.

    Emails are BEING SENT.
    But we're still getting the bouncebacks emails!!!
    What the hell is going on!!!!
     
    #7 tamalero, Oct 2, 2017
    Last edited: Oct 2, 2017
  8. tamalero

    tamalero Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Update on the issue.
    The issue seems to repeat around the SAME hour (between 9 am and 10am US CENTRAL ) over and over and over.
    I've cleaned the firewall block list, removed the security measures.. and still does the same error. Which makes no sense.. AT ALL.
     
  9. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    38,658
    Likes Received:
    1,424
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Could you open a support ticket using the link in my signature so we can take a closer look?

    Thank you.
     
Loading...

Share This Page