The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SMTP restart failed, could not find /etc/init.d/sendmail

Discussion in 'E-mail Discussions' started by isputra, Jul 18, 2004.

  1. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    It's been 4 days i have receive status warning from server everyday on 03 PM:

    "SMTP restart failed, could not find /etc/init.d/sendmail"

    Everyday i have 65 emails about this status warning and the day after that i also receive 65 emails with the same issued. :confused:
    After one hours my email have no problem to send and receive.

    I already search the forum to get explanation but nothing i found.:rolleyes:

    Please someone help me with this problem.


    Thanks.
     
  2. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    Sounds like you've got something like SIM or another process monitor running on the server which hasn't been configured correctly. Sendmail does not live on a cPanel server ;)
     
  3. isputra

    isputra Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2003
    Messages:
    576
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mbelitar
    Yes, i have SIM on my server. So how to configure sendmail correctly to use with SIM ?
    Because i have SIM for over 5 months and no problem with sendmail. I think after upgrade apache i have these messages.
     
  4. chirpy

    chirpy Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2002
    Messages:
    13,475
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Go on, have a guess
    You don't have sendmail running on the server, the SMTP server on cPanel is Exim (though there is a symlink called sendmail, but that just links to the exim binary).

    If you need help configuring SIM, I'd suggest asking on the SIM forums over where you downloaded it from.
     
  5. jeroman8

    jeroman8 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 14, 2003
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I know it's a while this thread started but I was just looking and wanna post a fix.

    Just replace "sendmail" to "exim" wherever it is.
     
Loading...

Share This Page