The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

spamassassin dont work cpanel11

Discussion in 'General Discussion' started by hekri, Aug 6, 2007.

  1. hekri

    hekri Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Messages:
    149
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Hello

    I have problems with spamassassin on cpanel11 dont work propertly.

    I send GTUBE test email and email was deleted by spamassassin on all servers only not on one server that we have cpanel11 Centos5.

    Emails hasn't any header spam informations (normally email have:
    X-Spam-Checker-Version:
    X-Spam-Level:
    X-Spam-Status:

    on thise server email dont have that headers.

    Next problem i see in
    tail -10000 /var/log/maillog | grep spam

    Aug 6 13:18:24 s22 spamd[23186]: spamd: server killed by SIGTERM, shutting down
    Aug 6 13:18:24 s22 spamd[28115]: logger: removing stderr method
    Aug 6 13:18:25 s22 spamd[28120]: rules: meta test FM_DDDD_TIMES_2 has dependency 'FH_HOST_EQ_D_D_D_D' with a zero score
    Aug 6 13:18:25 s22 spamd[28120]: rules: meta test FM_SEX_HOSTDDDD has dependency 'FH_HOST_EQ_D_D_D_D' with a zero score
    Aug 6 13:18:25 s22 spamd[28120]: rules: meta test HS_PHARMA_1 has dependency 'HS_SUBJ_ONLINE_PHARMACEUTICAL' with a zero score
    Aug 6 13:18:25 s22 spamd[28120]: spamd: server started on port 783/tcp (running version 3.2.2)
    Aug 6 13:18:25 s22 spamd[28120]: spamd: server pid: 28120
    Aug 6 13:18:25 s22 spamd[28120]: spamd: server successfully spawned child process, pid 28123
    Aug 6 13:18:25 s22 spamd[28120]: spamd: server successfully spawned child process, pid 28124
    Aug 6 13:18:25 s22 spamd[28120]: prefork: child states: II
    Aug 6 13:20:13 s22 spamd[28123]: spamd: connection from localhost [127.0.0.1] at port 33022
    Aug 6 13:20:13 s22 spamd[28123]: spamd: setuid to root succeeded
    Aug 6 13:20:13 s22 spamd[28123]: spamd: still running as root: user not specified with -u, not found, or set to root, falling back to nobody
    Aug 6 13:20:13 s22 spamd[28123]: spamd: processing message <GTUBE1.1010101@example.net> for root:99
    Aug 6 13:20:13 s22 spamd[28123]: auto-whitelist: open of auto-whitelist file failed: locker: safe_lock: cannot create tmp lockfile /.spamassassin/auto-whitelist.lock.s22.com.28123 for /.spamassassin/auto-whitelist.lock: No such file or directory
    Aug 6 13:20:13 s22 spamd[28123]: spamd: identified spam (1000.0/5.0) for root:99 in 0.0 seconds, 834 bytes.
    Aug 6 13:20:13 s22 spamd[28123]: spamd: result: Y 999 - GTUBE,NO_RECEIVED,NO_RELAYS scantime=0.0,size=834,user=root,uid=99,required_score=5.0,rhost=localhost,raddr=127.0.0.1,rport=33022,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=no
    Aug 6 13:20:14 s22 spamd[28120]: prefork: child states: II
    Aug 6 13:28:36 s22 spamd[28123]: spamd: connection from localhost [127.0.0.1] at port 48927
    Aug 6 13:28:36 s22 spamd[28123]: spamd: setuid to root succeeded
    Aug 6 13:28:36 s22 spamd[28123]: spamd: still running as root: user not specified with -u, not found, or set to root, falling back to nobody
    Aug 6 13:28:36 s22 spamd[28123]: spamd: processing message <GTUBE1.1010101@example.net> for root:99
    Aug 6 13:28:36 s22 spamd[28123]: auto-whitelist: open of auto-whitelist file failed: locker: safe_lock: cannot create tmp lockfile /.spamassassin/auto-whitelist.lock.s22.com.28123 for /.spamassassin/auto-whitelist.lock: No such file or directory
    Aug 6 13:28:36 s22 spamd[28123]: spamd: identified spam (1000.0/5.0) for root:99 in 0.2 seconds, 834 bytes.
    Aug 6 13:28:36 s22 spamd[28123]: spamd: result: Y 999 - GTUBE,NO_RECEIVED,NO_RELAYS scantime=0.2,size=834,user=root,uid=99,required_score=5.0,rhost=localhost,raddr=127.0.0.1,rport=48927,mid=<GTUBE1.1010101@example.net>,autolearn=no
    Aug 6 13:28:36 s22 spamd[28120]: prefork: child states: II




    I do:
    /scripts/fixspamassassinfailedupdate
    /scripts/perlinstaller --force Mail::SpamAssassin
    but still i think that SpamAssassin dont work, why?
     
  2. cPanelNick

    cPanelNick Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2015
    Messages:
    3,426
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    Try

    /scripts/restartsrv exim
     
  3. hekri

    hekri Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2003
    Messages:
    149
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    I do it couple times (yes after spam reinstal also)...
     
  4. NNNils

    NNNils Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2002
    Messages:
    580
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have the same error in maillog.

    Restarting exim does not work for me.
    I also tried many other things found in other threads like force reinstall of courier, exim, cpanel.

    All spam scores are empty, causing users to receive lots of spam.

    Spamassassin seems to be only filtering spam for mail sent to root.
     
  5. etecc

    etecc Member

    Joined:
    Apr 9, 2003
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Any update to this?
     
  6. utropic

    utropic Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2005
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    same thing...

    we are seeing the same thing.
     
  7. neocoid

    neocoid Registered

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    me too

    me too, spamd failed @ Sat Dec 15 03:06:09 2007. A restart was attempted automagically. i have enabled spamd in WHM. but spamd always said failed, any solution?
     
  8. x2com

    x2com Registered

    Joined:
    Aug 8, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    neocoid, The same problem(((
     
  9. cPanelDavidG

    cPanelDavidG Technical Product Specialist

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    11,279
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Houston, TX
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  10. kelly1008

    kelly1008 Member

    Joined:
    Dec 22, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Why can't we just have a publicly posted fix?
     
  11. WebScHoLaR

    WebScHoLaR Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Messages:
    511
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Planet Earth
    Probably because that the issue needs to be troubleshooted to find out its fix.
     
  12. fingerprn

    fingerprn Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Has anyone figured this out yet? I'm having the same problem. :(
     
  13. etecc

    etecc Member

    Joined:
    Apr 9, 2003
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Temporary Fix

    Looks like the issue is that the old chkservd command based test doesn't work anymore. So I modified the spamd config file to use port based settings similar to FTP.

    Updated File: /etc/chkserv.d/spamd

    New File contents:
    ----------------------SNIP----------------------
    service[spamd]=783,QUIT,,/scripts/restartsrv_spamd
    ----------------------SNIP----------------------

    - derek
     
  14. InterServed

    InterServed Well-Known Member

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    255
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    cPanel Access Level:
    DataCenter Provider
    /scripts/perlinstaller Digest::SHA1
    /scripts/perlinstaller --force Mail::SpamAssassin
    /scripts/fixspamassassinfailedupdate
    /scripts/updatenow
    /scripts/installspam --force
    /scripts/exim4 --force

    /etc/rc.d/init.d/exim restart
    /scripts/restartsrv spamd
    /etc/rc.d/init.d/chkservd restart
     
  15. pphillips

    pphillips Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2003
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I had this problem with the missing scores and spam flooding in, turned out the max connections for spamd was maxed out. Maybe this can help someone.

    Found this at http://www.rvskin.com/index.php?page=public/antispam worked great.

     
Loading...

Share This Page