The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

spamd failed

Discussion in 'General Discussion' started by gomes, Sep 12, 2005.

  1. gomes

    gomes Member

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    india
    Hi,

    spamd failed while restarting exim . Further, ran /scripts/upcp got the following error

    /usr/bin/make -- NOT OK

    Any solution?

    Thanks in advance
    Gomes
     
  2. gomes

    gomes Member

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    india
    Any updates.

    Gomes. :confused:
     
  3. HoangJav@

    HoangJav@ Registered

    Joined:
    Oct 29, 2005
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    root@host [~]# killall -TERM spamd
    root@host [~]# /usr/bin/spamd -d -c -m 5

    try It
     
  4. gomes

    gomes Member

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    india
    Thanks for your response, but still the sam.. Have tried many ways,

    /scripts/upcp --force and
    /scripts/eximup --force and ...
    /scripts/perlinstaller --force spamassassin .... all the ways.. but still the same problem.

    Unable to locate working spamc! Please check your installation.
    Unable to locate working spamd! Please check your installation.
    Unable to locate working spamassassin! Please check your installation.

    Used to store data on-disk, for the Bayes-style logic and
    auto-whitelist. *Much* more efficient than the other standard Perl
    database packages. Strongly recommended.

    make: *** No targets specified and no makefile found. Stop. /usr/bin/make -- NOT OK
    Running make install
    make had returned bad status, install seems impossible^M
    perlmod--Install done


    any help :confused:
     
  5. GZhou06

    GZhou06 Member

    Joined:
    Apr 30, 2003
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm having the same problem. Any resolution yet for this?
     
  6. avik

    avik Member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I have fixed this problem.


    I have installed module (Mail::SpamAssassin) from http://cpan.org.

    I think the reason of the problem in the perl and the mirrors of the cpan.
    1 Recently Perl was updating.
    2 The some mirrors are inaccessible. For this reason work of the script /scripts/perlinstaller broke.

    (If the script (/scripts/perlinstaller) worked correctly, CPanel should solve this problem at the next updating.)


    You can try it:

    wget http://search.cpan.org/CPAN/authors/id/J/JM/JMASON/Mail-SpamAssassin-3.1.0.tar.gz
    tar -zxf Mail-SpamAssassin-3.1.0.tar.gz
    cd Mail-SpamAssassin-3.1.0
    perl Makefile.PL
    make
    make install

    If the command "make" will not be executed correctly, install the module ExtUtils::MakeMaker from cpan.org.....


    Sorry for my english ;)
     
  7. asterisk

    asterisk Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I have this same problem, where spamd has failed after updating clamd but it resolved by itself after awhile. Try not doing anything and you will see that it will bounce back up in no time.
     
Loading...

Share This Page