The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

spamd failing

Discussion in 'General Discussion' started by nistor.andrei, Jun 17, 2014.

  1. nistor.andrei

    nistor.andrei Member

    Joined:
    Jun 5, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Iasi
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I looked all over the internet but couldn't find a solution for my problem.
    I keep getting e-mails that spamd failed and recovered ( 1 or 2 e-mails per day ).
    Any suggestions ?
     
  2. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    671
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    Please search the following log file for the date/time this occurred:

    Code:
    /var/log/chkservd.log
    It should provide some basic information about the state of your system when this service failed.

    Thank you.
     
  3. nistor.andrei

    nistor.andrei Member

    Joined:
    Jun 5, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Iasi
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I looked in the log file you told me and this is what I found:

    [2014-06-17 08:36:38 +0300] Service check ....sshd [[check command:+][socket connect:N/A]]...spamd [[check command:-][socket connect:N/A][fail count:1]Restarting spamd....
    [notify:failed (load:0.38 0.12 0.04) (memory: used=1290,available=36028797018962676,installed=36028797018963968)]]...
     
  4. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    671
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    It looks like the server load was not an issue based on that output. Could you also review /var/log/exim_mainlog at the same time period to see what in particular was output? It's likely you will need to increase the "Maximum Connections per Child" and "Maximum Children" values in "WHM Home » Email » Spamd Startup Configuration".

    Thank you.
     
  5. nistor.andrei

    nistor.andrei Member

    Joined:
    Jun 5, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Iasi
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I looked in the exim_mainlog file but there is nothing at that time.
    I changed added values to the fields you told so I will wait and see what happens.

    Thank you.
     
  6. nistor.andrei

    nistor.andrei Member

    Joined:
    Jun 5, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Iasi
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    I haven't received any failed e-mail, cPanel updated to 11.44.0 (build 12), so I think the settings for "Maximum Connections per Child" and "Maximum Children" worked.

    I added the following values:
    Maximum Children: 10
    Maximum Connections per Child: 5

    Also I set the Allowed IPs to 127.0.0.1

    Thank you.
     
  7. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,811
    Likes Received:
    671
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
Loading...

Share This Page