The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

spamd keeps failing and restarting

Discussion in 'General Discussion' started by neilio, Dec 6, 2005.

  1. neilio

    neilio Member

    Joined:
    Feb 5, 2004
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I receive emails about 8-10 times a day that say

    spamd failed @ Tue Dec 6 09:42:47 2005. A restart was attempted automagicly.

    Everything seems to be working but I'd like to track down why spamd keeps failing. Anyone have any ideas or a good starting place to look?

    I'm seeing this in maillog which might be a clue, but I have no idea how to fix it:
     
  2. soupn

    soupn Registered

    Joined:
    Apr 27, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    same problem, any idea?
     
  3. kship

    kship Member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    HUNTSVILLE, TEXAS
    same again

    i have the same thing going on???
     
  4. AndyReed

    AndyReed Well-Known Member
    PartnerNOC

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Minneapolis, MN
    Deactivate SPAMD via the WHM >> Service Manager
    Don't forget to follow the instructions there: SpamAssasin Server (if you choose to disable this, you should disable SpamAssasin in tweak settings as well)

    SSH to your server and try the following commands:
    /scripts/reseteximtodefaults
    /scripts/eximup --force

    Back again to WHM >> Service Manager and activate SPAMD and SpamAssasin
     
  5. elderban

    elderban Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    I was having the same problem. Your fixed worked for me. :)

    Thanks!
     
  6. stphosting

    stphosting Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2005
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    still failling

    allready done the steps and still failling
     
  7. noox

    noox Active Member

    Joined:
    Mar 19, 2003
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Me too,

    When I run /scripts/reseteximtodefaults it says that 'Warning, /scripts/exim4 is depreciated. Your request has been passed to /scripts/eximup'.
     
Loading...

Share This Page