SPF Failed, Invalid HELO name

keat63

Well-Known Member
Nov 20, 2014
1,916
263
113
cPanel Access Level
Root Administrator
I've been sat awaiting an insurance document since Sunday, which never arrived.
So I had them send it to my Gmail account instead.

It arrived to my Gmail, and instantly I can see why it never arrived at my server.

Received-SPF: fail (google.com: domain of [email protected] does not designate 83.231.xx.xx as permitted sender) client-ip=83.231.xx.xx;


Now I have the IP, I can search my logs and see...

2016-08-01 10:29:26 H=evw3301508-pip.eu.xxxxx.net (evw3301508) [83.231.xxx.xx]:60023 rejected MAIL <[email protected]>: Access denied - Invalid HELO name (See RFC2821 4.1.1.1)

I'm guessing this is because my SPF is set to hard fail ???
 
Last edited:

keat63

Well-Known Member
Nov 20, 2014
1,916
263
113
cPanel Access Level
Root Administrator
I found this in EXIM config

Require RFC-compliant HELO [?]
Require incoming SMTP connections to send HELO conforming to internet standards (RFC2821 4.1.1.1)

Which is set to ON.
 
Last edited:

cPanelMichael

Administrator
Staff member
Apr 11, 2011
47,908
2,216
463
I found this in EXIM config

Require RFC-compliant HELO [?]
Require incoming SMTP connections to send HELO conforming to internet standards (RFC2821 4.1.1.1)

Which is set to ON.
Hello,

Yes, the output in your initial message suggests this option is the reason for the failure. Thank you for updating us with the outcome.
 

keat63

Well-Known Member
Nov 20, 2014
1,916
263
113
cPanel Access Level
Root Administrator
I've emailed the company in question informing them of their mis-configuration, whether or not they actually do anything remains to be seen.
I can't imagine that I'm the only person been sat waiting for a policy document to arrive.