Nitro

Member
Jan 18, 2004
14
0
151
The server does not receive emails and it won't forward the messages.

tail -f /var/log/exim_mainlog

2006-09-03 22:46:15 1GJznD-00021e-8h <= [email protected] H=(host.domain.org) [67.18.41.xxx] P=esmtps X=TLSv1:AES256-SHA:256 S=1896 id=C1210BA1.137DB%[email protected]
2006-09-03 22:46:19 1GJznD-00021e-8h Spool file 1GJznD-00021e-8h-D not found

I'm also using MailScanner and ClamAV.
 

tweakservers

Well-Known Member
Mar 30, 2006
379
0
166
looks like the data file for the email has been removed/deleted from the server and it left the header files on the server.

does it happen to all the domains on the server that unable to send/receive mails?
 

AndyReed

Well-Known Member
PartnerNOC
May 29, 2004
2,221
4
193
Minneapolis, MN
Nitro said:
2006-09-03 22:46:19 1GJznD-00021e-8h Spool file 1GJznD-00021e-8h-D not found
Run the following commands (in that order):
mkdir /var/spool/exim/input
mkdir /var/spool/exim/db
mkdir /var/spool/exim/msglog
chown -R mailnull:mail /var/spool/exim
/scripts/eximup --force
 

Nitro

Member
Jan 18, 2004
14
0
151
tweakservers said:
looks like the data file for the email has been removed/deleted from the server and it left the header files on the server.

does it happen to all the domains on the server that unable to send/receive mails?
Yes

now after running those commands.

Code:
service exim restart
Shutting down exim:                                        [FAILED]
Shutting down antirelayd:                                  [  OK  ]
Shutting down spamd:                                       [FAILED]
Starting exim: 2006-09-04 05:12:05 Exim configuration error in line 805 of /etc/exim.conf:
  user mailman was not found
                                                           [FAILED]
Starting exim-outgoing: 2006-09-04 05:12:05 Exim configuration error in line 795 of /etc/exim_outgoing.conf:
  user mailman was not found
                                                           [FAILED]
Starting exim-smtps: 2006-09-04 05:12:05 Exim configuration error in line 805 of /etc/exim.conf:
  user mailman was not found
                                                           [FAILED]
Starting antirelayd:                                       [  OK  ]
[email protected] [/usr/src]# service exim restart
Shutting down exim:                                        [FAILED]
Shutting down antirelayd:                                  [  OK  ]
Shutting down spamd:                                       [FAILED]
Starting exim: 2006-09-04 05:12:09 Exim configuration error in line 805 of /etc/exim.conf:
  user mailman was not found
                                                           [FAILED]
Starting exim-outgoing: 2006-09-04 05:12:09 Exim configuration error in line 795 of /etc/exim_outgoing.conf:
  user mailman was not found
                                                           [FAILED]
Starting exim-smtps: 2006-09-04 05:12:09 Exim configuration error in line 805 of /etc/exim.conf:
  user mailman was not found
                                                           [FAILED]
Starting antirelayd:
 

Nitro

Member
Jan 18, 2004
14
0
151
Ran:

useradd mailman
/scripts/reinstallmailman
/scripts/buildeximcon

and it seems to be fixed now

Thanks
 
Last edited: