The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SSL cert installed; no https connection

Discussion in 'General Discussion' started by mooi, Sep 13, 2005.

  1. mooi

    mooi Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi.

    Am running WHM 10.1.0 cPanel 10.2.0-R10, with APF as the firewall.

    1. Have assigned separate IP for the domain.
    2. Have generated the SSL key and csr via WHM.
    3. Purchased and installed SSL cert for the domain from FreeSSL with no problems.
    4. When try to access the domain via HTTP - no problems.
    5. When try to access the domain via HTTPS - "connection refused".
    6. Checked APF config - shows that it allows 443. Killed it anyway - still have problem.

    Any ideas? I've looked in these forums and have tried doing this:

    openssl rsa -in whateveryourcert.key -out whateveryourcert.key

    but I don't think that applies to me anyway. I was desperate!

    Thanks for the help.

    M.
     
  2. mooi

    mooi Member

    Joined:
    Apr 27, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Found a solution.

    In /usr/local/apache/conf/httpd.conf there are two places where the following tags are used:
    <IfDefine SSL>
    </IfDefine>

    Specifically:

    <IfDefine SSL>
    AddModule mod_ssl.c
    </IfDefine>

    and:

    <IfDefine SSL>
    Listen 443
    listen 80
    </IfDefine>

    I removed the tags from both locations and restarted apache with:
    ./apachectl start

    Tried "apachectl startssl" before and after my change and it never worked <-- presumably that's what the tags above are for.

    Hope this helps someone out there.
     
Loading...

Share This Page