SSL creating not working !! [Help Please]

techdevil

Registered
Jul 13, 2011
3
0
51
Hello..
i am trying to create SSL for my domain, and i am unable to setup.

getting only a single error..

which is as followed-



see in that image i cant see-

"Activate SSL on your website (HTTPS) which must be as-



can you please help me why is it so ??? waiting for reply......
 

cPanelTristan

Quality Assurance Analyst
Staff member
Oct 2, 2010
7,607
38
248
somewhere over the rainbow
cPanel Access Level
Root Administrator
You would need to contact your hosting provider if this option is not available in your cPanel interface. They would have disabled the capability and you would likely have to ask them to install the SSL for you instead.
 

techdevil

Registered
Jul 13, 2011
3
0
51
You would need to contact your hosting provider if this option is not available in your cPanel interface. They would have disabled the capability and you would likely have to ask them to install the SSL for you instead.
well what if i own dedicated server.. :P and i am self root.


Then how can i fix it ? also, is this problem arrising due to Non-Dedicated IP account ?
 

cPanelTristan

Quality Assurance Analyst
Staff member
Oct 2, 2010
7,607
38
248
somewhere over the rainbow
cPanel Access Level
Root Administrator
Please note that you can install SSL certificates in WHM rather than in cPanel when the root user in WHM > SSL/TLS area.

Next, you'll need to ensure this is enabled in WHM > Packages > Feature Manager area:

SSL Host Installer
Finally, you'll have to ensure the account has a dedicated IP. If it doesn't, then you are correct that the option to activate an SSL will not be visible for the cPanel account.
 

techdevil

Registered
Jul 13, 2011
3
0
51
ok Thanks i got issue. its due to Dedicated IP i think. well i will install Dedicated IP and then let you know about its resolved or not.