SSL services has failed, and won't restart

schwim

Well-Known Member
Aug 2, 2006
213
0
166
Hey there everyone,

Woke up this morning and attempted to refresh my webmail page, and got a "page can not be found error", so I brought up WHM, and got the same error. Non secure pages are loading fine and I can get into SSH, so I ran: /etc/rc.d/init.d/cpanel restart

The results:

Stopping cPanel services: Waiting for cpsrvd to shutdown......Done
Waiting for cpsrvd-ssl to shutdown......Done
[ OK ]
Stopping pop3 services: Waiting for cppop to shutdown......Done
Waiting for cppop-ssl to shutdown......Done
[ OK ]
Stopping cPanel log services: [ OK ]
Stopping cPanel Chat services: [FAILED]
Stopping Melange Chat services: [FAILED]
Stopping InterChange services: [FAILED]
Stopping cPanel ssl services: [ OK ]

Stopping mailman services: Shutting down Mailman's master qrunner

Starting eximstats: [ OK ]
Starting cPanel services: [ OK ]
Starting cPanel Log services: Waiting for cpsrvd to shutdown......Done
Waiting for cpsrvd-ssl to shutdown......Done
==> cPanel Log Daemon version 22.2
==> Shared RRDTOOL support enabled
==> Starting cpbandwd (bandwidth monitoring for IMAP/POP)
cpbandwd is already running.
[ OK ]
Starting pop3 services: Waiting for cppop to shutdown......Done
Waiting for cppop-ssl to shutdown......Done
[ OK ]
Starting cPanel Chat services:
Starting Melange Chat services:
Starting cPanel ssl services: [FAILED]
Starting mailman services: Starting Mailman's master qrunner.
How can I get ssl working again? It's kind of necessary.

thanks,
json
 

schwim

Well-Known Member
Aug 2, 2006
213
0
166
Hey guys,

I tried again and checked /var/log/messages, and here's what I got:

Sep 9 11:07:53 server stunnel: LOG5[32483:3086735040]: stunnel 4.15 on i686-pc-linux-gnu with OpenSSL 0.9.7f 22 Mar 2005
Sep 9 11:07:53 server stunnel: LOG5[32483:3086735040]: Threading:PTHREAD SSL:ENGINE Sockets:POLL,IPv4 Auth:LIBWRAP
Sep 9 11:07:53 server stunnel: LOG5[32483:3086735040]: 2000 clients allowed
Sep 9 11:07:53 server stunnel: LOG3[32483:3086735040]: Error binding cpanelhttps to 0.0.0.0:2083
Sep 9 11:07:53 server stunnel: LOG3[32483:3086735040]: bind: Address already in use (98)
So I attempted to restart named, but it froze during restart, so now I have no web access. I can still SSH in.

How do I do a "Graceful" reboot through SSH?

thanks,
json
 

schwim

Well-Known Member
Aug 2, 2006
213
0
166
I found this in the logs this evening, and it's just prior to the time I had to reboot. Does this show a problem with the kernel?

Sep 9 08:56:05 server kernel: invalid opcode: 0000 [#1]
Sep 9 08:56:05 server kernel: SMP
Sep 9 08:56:05 server kernel: last sysfs file: /class/vc/vcs3/dev
Sep 9 08:56:05 server kernel: Modules linked in: xt_tcpudp(U) xt_state(U) ip_conntrack(U) nfnetlink(U) ipt_LOG(U) xt_limit(U) iptable_filter(U) ip_tables(U) x_tables(U) ipv6(U) loop(U) dm_mod(U) video(U) button(U) battery(U) ac(U) ohci1394(U) ieee1394(U) ohci_hcd(U) ehci_hcd(U) 8139cp(U) 8139too(U) mii(U) ext3(U) jbd(U) hpt37x2(U) sata_sis(U) libata(U) sd_mod(U) scsi_mod(U)
Sep 9 08:56:05 server kernel: CPU: 1
Sep 9 08:56:05 server kernel: EIP: 0060:[<c02eaae9>] Tainted: P VLI
Sep 9 08:56:05 server kernel: EFLAGS: 00010202 (2.6.16-1.2115_FC4_HPTRAID #1)
Sep 9 08:56:05 server kernel: EIP is at ip_forward_options+0x140/0x200
Sep 9 08:56:05 server kernel: eax: f693a280 ebx: f6f57c10 ecx: f693a280 edx: ee75c780
Sep 9 08:56:05 server kernel: esi: 00000000 edi: f6870800 ebp: ee75c780 esp: f6f85c60
Sep 9 08:56:05 server kernel: ds: 007b es: 007b ss: 0068
Sep 9 08:56:05 server kernel: Process named (pid: 1772, threadinfo=f6f85000 task=f7d59a30)
Sep 9 08:56:05 server kernel: Stack: <0>c02ed9ea 00000000 f6f18000 c02eb9d0 80000000 00000000 40000040 00000000
Sep 9 08:56:05 server kernel: 00400113 f693a280 f693a280 f68708a0 f68709e0 f6f57c24 c03075e9 f6f85cfc
Sep 9 08:56:05 server kernel: f6f85d50 000005dc f6870800 f6870800 00000000 f6870800 f6f85f4c ee75c780
Sep 9 08:56:05 server kernel: Call Trace:
Sep 9 08:56:05 server kernel: [<c02ed9ea>] ip_push_pending_frames+0x356/0x448 [<c02eb9d0>] dst_output+0x0/0x7
Sep 9 08:56:05 server kernel: [<c03075e9>] udp_push_pending_frames+0x131/0x26b [<c0307f82>] udp_sendmsg+0x3b4/0x6fe
Sep 9 08:56:05 server kernel: [<c030f06a>] inet_sendmsg+0x2b/0x49 [<c02c3606>] sock_sendmsg+0xe6/0x101
Sep 9 08:56:05 server kernel: [<c01385a4>] autoremove_wake_function+0x0/0x37 [<c01385a4>] autoremove_wake_function+0x0/0x37
Sep 9 08:56:05 server kernel: [<c032ece3>] _spin_unlock_irq+0x5/0x7 [<c01f4f3b>] copy_from_user+0x42/0x78
Sep 9 08:56:05 server kernel: [<c02c373f>] sys_sendmsg+0x11e/0x210 [<c011faee>] try_to_wake_up+0x6e/0x3ed
Sep 9 08:56:05 server kernel: [<c0183e1c>] file_update_time+0x2d/0x8b [<c01774ce>] pipe_writev+0x221/0x485
Sep 9 08:56:05 server kernel: [<c02c405f>] sys_socketcall+0x270/0x292 [<c0103ec5>] sysenter_past_esp+0x56/0x79
Sep 9 08:56:05 server kernel: Code: 50 02 01 d0 83 e8 09 8b 54 24 1c e8 23 ab ff ff 8b 44 24 14 0f b6 48 08 80 c9 10 88 4c 24 07 88 48 08 f6 44 24 07 10 0f 84 62 ff <ff> ff 80 64 24 07 ef 0f b6 54 24 07 8b 4c 24 14 88 51 08 8b 54
Sep 9 08:56:05 server kernel: Continuing in 120 seconds.
Continuing in 119 seconds.
Continuing in 118 seconds.
Continuing in 117 seconds.
Continuing in 116 seconds.
Continuing in 115 seconds.
It continued to count down, and that was the end of the log report.

thanks,
json
 

teddyb

Active Member
Jul 9, 2006
30
0
156
Ye what the hell? This is now happening to us as well just all of a sudden. Cant say we even did a upgrade using upcp. Now im locked out of admin. :rolleyes:
 

loststryk

Well-Known Member
Mar 25, 2003
70
0
156
London, UK.
i'm running latest stable version, this has happened to me and now i'm unable to access cpanel.

any help would be appreciated.
 

manokiss

Well-Known Member
Mar 31, 2002
575
0
316
The solution is in the forum, please use the Search link...


- pico -w /usr/local/cpanel/etc/init/stopstunnel


#!/usr/bin/perl

killstunnel();
sub killstunnel {
system("/scripts/ckillall -9 stunnel");
system("/scripts/ckillall -9 stunnel-3.22local");
system("/scripts/ckillall -9 stunnel-4.00local");
system("/scripts/ckillall -9 stunnel-4.02local");
system("/scripts/ckillall -9 stunnel-4.04local");
system("/scripts/ckillall -9 stunnel-4.05local");
system("/scripts/ckillall -9 stunnel-4.15local"); <- Create a new line with your stunnel version
Then restart cpanel