The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Steps to install and configure disk_cache_module

Discussion in 'General Discussion' started by konrath, Oct 31, 2013.

  1. konrath

    konrath Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Messages:
    367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Brasil
    Hello

    I've tried to install and configure disk_cache_module.

    However, the folder set to create the cache is always empty.

    Anyone know the correct way to install and configure disk_cache_module? If yes, please, share your installation and configuration. I want get more performance. :)

    Thank you
    Marcelo Konrath
     
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    48
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Have you enabled mod_ruid2 on your server ? because if you enable mod_ruid2 on your server easyApache automatically disable the "Disk Cache" on your server.
     
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello :)

    You can enable the "Disk Cache" option under the "Exhaustive Options List" in EasyApache. Check to see if you have mod_ruid2 enabled, as mentioned in the previous post.

    Thank you.
     
  4. konrath

    konrath Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Messages:
    367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Brasil
    Hello 24x7server

    I have not installed mod_ruid2.

    Thank you
    Marcelo Konrath

    - - - Updated - - -


    Hello cPanelMichael

    No, my server dont have mod_ruid2 installed.

    I believe that only compile apache with disk_cache_module is not enough.

    I can not find the cache folder.

    I believe you need extra configuration, but how to ?

    I have not found documentation that makes it work. I tried some tips I found on the internet but the cache folder is always empty.

    You have steps to full configuration ? If yes, please, share.

    Thank you
    Marcelo Konrath
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Forums Analyst
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    30,678
    Likes Received:
    653
    Trophy Points:
    113
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
  6. konrath

    konrath Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Messages:
    367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Brasil
    Hello cPanelMichael

    I've tried but without success. The folder set to cache, is always empty. Yes, the mod_cache is installed too.

    My server has mod file cache installed too. But often the cache in RAM is emptied and it greatly increases the load.

    I wish to have the file cache and disk cache to test better stability.

    So I requested a functional configuration to disk cache.

    Anyone know? If yes, please share.

    Thank you
    Marcelo Konrath
     
Loading...

Share This Page