Please whitelist cPanel in your adblocker so that you’re able to see our version release promotions, thanks!

The Community Forums

Interact with an entire community of cPanel & WHM users!

Steps to install and configure disk_cache_module

Discussion in 'General Discussion' started by konrath, Oct 31, 2013.

  1. konrath

    konrath Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Messages:
    367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Brasil
    Hello

    I've tried to install and configure disk_cache_module.

    However, the folder set to create the cache is always empty.

    Anyone know the correct way to install and configure disk_cache_module? If yes, please, share your installation and configuration. I want get more performance. :)

    Thank you
    Marcelo Konrath
     
  2. 24x7server

    24x7server Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    1,888
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    78
    Location:
    India
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Hello,

    Have you enabled mod_ruid2 on your server ? because if you enable mod_ruid2 on your server easyApache automatically disable the "Disk Cache" on your server.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,442
    Likes Received:
    1,961
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Hello :)

    You can enable the "Disk Cache" option under the "Exhaustive Options List" in EasyApache. Check to see if you have mod_ruid2 enabled, as mentioned in the previous post.

    Thank you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. konrath

    konrath Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Messages:
    367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Brasil
    Hello 24x7server

    I have not installed mod_ruid2.

    Thank you
    Marcelo Konrath

    - - - Updated - - -


    Hello cPanelMichael

    No, my server dont have mod_ruid2 installed.

    I believe that only compile apache with disk_cache_module is not enough.

    I can not find the cache folder.

    I believe you need extra configuration, but how to ?

    I have not found documentation that makes it work. I tried some tips I found on the internet but the cache folder is always empty.

    You have steps to full configuration ? If yes, please, share.

    Thank you
    Marcelo Konrath
     
  5. cPanelMichael

    cPanelMichael Technical Support Community Manager
    Staff Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    45,442
    Likes Received:
    1,961
    Trophy Points:
    363
    cPanel Access Level:
    Root Administrator
    Twitter:
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. konrath

    konrath Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2005
    Messages:
    367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    166
    Location:
    Brasil
    Hello cPanelMichael

    I've tried but without success. The folder set to cache, is always empty. Yes, the mod_cache is installed too.

    My server has mod file cache installed too. But often the cache in RAM is emptied and it greatly increases the load.

    I wish to have the file cache and disk cache to test better stability.

    So I requested a functional configuration to disk cache.

    Anyone know? If yes, please share.

    Thank you
    Marcelo Konrath
     
Loading...

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice